Türkiye'de diyet ve sağlıklı beslenme konusunda tabuları yıkan, diyetle ve beslenme alışkanlıkları ile ilgili konularda önemli bilgiler veren, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan KARATAY, Avanos Belediyesinin  bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Avanos-Kızılırmak Kültür ve Sanat Günleri” yazar söyleşilerinin konuğu oldu.
 

21 Eylül 2013 Cumartesi günü belediye toplantı salonunda büyük ilgi ve yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, söyleşi konuğu Prof. Dr. Canan KARATAY ve katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı.

Kültür-sanat etkinliklerine kısaca değinen Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, tıp fakültesinde öğrencilik yıllarında okurken öğrendikleri bilgilerle, mezun olduktan sonra Avanos’ta yakın çevresiyle olan diyaloglarında edindiği, doğal beslenmeyle ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak, söyleşilerini gerçekleştirmek üzere sözü Prof. Dr. Canan KARATAY’a bıraktı.

Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları’nda Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Canan KARATAY, sağlıklı beslenmenin ve yıllarca doğru olarak bilinen yanlışlara değinerek merak edilen soruları yanıtladı.

Türk insanının sağlığı için iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanlığıyla hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiren Prof. Dr. Canan KARATAY, sağlıklı ve doğru beslenme konuları üzerinde slayt sunumu yaparak önemli bilgiler verdi.

Büyük bir keyif ve dikkatle söyleşiyi dinleyen katılımcılar, Prof. Dr. Canan KARATAY’a çok sayıda soru yöneltti. Soruları titizlikle yanıtlayan Prof. Dr. Canan KARATAY’a söyleşi sonrasında Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, günün anısına Avanos tabağı hediye etti.

Çevre illerden ve bölgemizden gelerek toplantı salonunu dolduran katılımcılar, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında bu keyifli söyleşiyi tertip eden belediyemize ve Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ’ye ayrıca teşekkür ederek, Prof. Dr. Canan KARATAY’ın kitaplarından çok istifade ettiklerini dile getirdiler.