Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili konferans Ürgüp'te verecek.

Ürgüp Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında Ürgüplülerle buluşacak olan Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen Darbe girişiminin nasıl engellendiğini anlatacak.

Tüm bölge halkını bu önemli konferansa davet ettiğini söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katılımıyla 17 Kasım 2016 Perşembe günü saat:20:00'de Belediyemiz Sinema salonunda düzenlenecek olan "15 Temmuz ve Düşündürdükleri" konulu konferansa tüm halkımız davetlidir." dedi.

TARİH: 17 KASIM 2016 PERŞEMBE
SAAT: 20:00
 
YER: ÜRGÜP BELEDİYESİ SİNEMA SALONU

Prof. Dr. Mehmet Çelik kimdir?

Mehmet Çelik (d. 5 Haziran 1954, Elazığ) Türk tarih profesörü.


İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da, yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İslâm Felsefesi Bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirerek tamamladı.
1980 yılında akademik hayata intisab eden Prof. Dr. ÇELİK, 1982–1987 yılları arasında Mor Gabriel Manastırı’nda Süryanca ve Hristiyan Teolojisi üzerine eğitim aldı.Fırat Üniversitesi'nde 1990-1995 yılları arasında Yardımcı Doçent, 1995-2001 yılları arasında Doçent, 2001'den bu yana Celal Bayar Üniversitesi'nde Profesör ünvanıyla öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Ülke Tv'de Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı Tarih programına da sık sık konuk olmaktadır.Ayrıca Manisa Medya Tv'de Abdullah Polat ile birlikte hazırlayıp sundukları Tozlu Sayfalar isimli program ile her salı ekranlarda yer almaktadır.


Celal Bayar Üniversitesi'nde Tarih Bölümü'nde görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Çelik, 1954 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da, yüksek öğrenimini Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İslâm Felsefesi Bölümü ile Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirerek tamamladı. 1980 yılında akademik hayata intisab eden Prof. Dr. ÇELİK, 1982–1987 yıl...
ları arasında Mor Gabriel Manastırı’nda Süryanca ve Hıristiyan Teolojisi üzerine eğitim aldı. Atatürk, Ondokuz Mayıs ve Fırat Üniversitelerinde görev yapan Prof. Dr. Mehmet ÇELİK, halen Celal Bayar Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Hıristiyanlık ve azınlıklar üzerinde uzman olan Prof. Dr. ÇELİK’i Türk kamuoyu televizyon programlarından ve basından yakından tanımaktadır. Ülkemizi birçok konuda yurtiçi ve yurtdışında temsil eden Prof. Dr. Çelik’in yayınlanmış 12 kitabı, 100’ün üzerinde bilimsel makalesi ve çeşitli dergilerde yayınlanan çok sayıda yazıları bulunmaktadır.