Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik’in 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili Ürgüp Belediyesi Kültür Salonunda vermiş olduğu konferansa, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakam Vekili Hasan Kayhan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ‘in yanı sıra Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Aynur Asiltürk ile çok sayıda davetli ve vatandaşlarımız katıldı.

Tarihçi Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik’in 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin nasıl engellendiğini anlattığı konferansın sonunda Ürgüp Kaymakam Vekili Sayın Hasan Kayhan; Kendisinin yazmış olduğu ‘’Antik Kapadokya’nın İncisi Nevşehir’in Kuruluşu’’ isimli kitabını günün anısına Prof. Dr. Mehmet Çelik’e hediye ederek bu güzel konferansın gerçekleşmesinde göstermiş oldukları özveri için kendisine teşekkürlerini iletti. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Prof. Dr. Mehmet Çelik'in katılımıyla düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü.

Konferans öncesi selamlama konuşması Yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2 gün önce Ak Parti Kadın Kollarının belediye ziyareti sırasında Şubat ayında konferans için Ürgüp'te bulunan Prof. Dr. Mehmet Çelik'i tekrar Ürgüp'te konferans için görmek istediklerini belirtmeleri üzerine her zaman yakından takip ettiği Prof. Dr. Mehmet Çelik'i aradığını, kendisinin de kırmayarak 2 gün sonra programına ekleyerek geldiğini, bu nedenle kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

Moderatörlüğünü FİB Haber.Com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren konferansta Prof. Dr. Mehmet Çelik, Tarihsel süreç içerisinde Türkiye'nin yaşadığı darbelere değindi.

Çelik: "15 Temmuzun tarih boyunca yapılan ve başarıya ulaşan darbelerden farkı, Korkusuz dimdik duran bir Cumhurbaşkanı ve sizin gibi vatanı milleti için korkmadan tanklara, uçaklara karşı koyan insanlardır." Prof. Çelik, "Eğer ki başarıya ulaşsalardı Türkiye iç savaşa sürüklenecek ve bölünecekti." dedi. 

Sıradışı programının sunucusu Gazeteci-Yazar Turgay Güler'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Pakistan'a gittiğini belirten Çelik, bir dahaki programda Turgay Güler ile birlikte gelerek 15 Temmuzu Ürgüp'te enine boyuna daha detaylı şekilde konuşacaklarının sözünü verdi.

Konuşmasının sonunda büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik'e Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından el dokuması Ürgüp kilimi takdim edildi.

Ürgüp Belediyesi Sinema Salonundaki Programa Ürgüp Kaymakamı Hasan Kayhan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ak Parti İlçe Başkanı Aynur Asiltürk, İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar, bazı daire ve kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ürgüp Belediyesi tarafından CANLI yayınlanan programı tekrar izleyebilirsiniz: