NEVŞEHİR(MHA) Birleşmiş Milletler, Kadın Dostu Kentler 2, Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi Ortak Programı kapsamında Nevşehir Belediyesi’nin de ortak olduğu ve Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmasının Güçlendirilmesi” isimli proje, BM Nüfus Fonu tarafından uygulanabilirliği kabul edildi.
Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği’nin başvuru sahibi olduğu, Nevşehir Belediyesi, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin ortak olduğu proje bu ay uygulamaya başlayacak.
Proje kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli destek birimlerinden birisi olan Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin eğitim ile güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje ile ayrıca kadınların yanı sıra, kadına şiddet konusunda görev yapan polis ve jandarma yetkililerinin de katılacağı toplumsal cinsiyet eşitliği, Kadına yönelik şiddet, Uluslararası ve ulusal düzenlemeler, Kadın danışma merkezi işleyiş ilkeleri, İşbirliği yapılacak kurum ve kuruluşlar, Kadın Danışma Merkezi çalışanlarının görev ve sorumlulukları, Kadın Danışma Merkezi güvenlik ilkeleri, kullanılan formlar, kadın ve çocuklarla görüşmelerde dikkat edilecek hususlar, Kadın Danışma Merkezi çalışmalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi, Kadın Danışma Merkezi’nin tanıtımı gibi eğitim çalışmaları yürütülecek.

6 ay süre ile devam edecek projede ayrıca İzmir Kadın Danışma Merkezi, Mardin Krize Acil Müdahale Ekibi ziyaret edilerek örnek uygulamalar yerinde incelenerek deneyimler ve tecrübeler paylaşılacak.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, projenin şu ana kadar başarıyla devam ettirildiğini söyledi.