NEVŞEHİR(MHA) Genç Birlik Nevşehir Şubesi Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezi Kapadokya’ya dev bir proje kazandırmayı planlıyor.

Projeyi ilk kez kamuoyuna açıklayan Genç Birlik Nevşehir Şube Başkanı Oğuzhan Alkan, Amerika’da yapılan bir şovun Türkiye’ye uyarlanmasını içeren Osmanlı Savaş Sanatları gösterilerinin yapılabilmesi için girişimlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi.

Alkan, “Yurt dışında yapılan Ortaçağ savaşları gösterileri denilen bir gösteri yapılıyor. Bu gösteriler de Şövalyelerin savaş hünerleri, kılıç kullanırken kendilerine has tekniklerini sergiliyorlar. Aynı anda bu gösterileri 2 bine yakın kişi izleyebiliyor. Amerika’da yapılıyor bu şovlar. Bizde bu gösterileri Türkiye’nin turizm cenneti Kapadokya bölgesinde yapmayı planlıyoruz. Bizim yapmayı planladığımız gösterilerde ise Osmanlı’nın Akıncılarının ne kadar usta at binebildiklerinden tutunda, kılıç kullanıp ok atabildiklerini içeren geniş boyutlu bir şov hazırlamak istiyoruz. Bunun adına da Osmanlı Ottoman Şov diyelim dedik. İstanbul’dan bu şovda görev yapabilecek işinin ehli insanları bulduk ve kendileriyle görüşmelerde bulunduk. Osmanlı’nın savaş sanatlarının sunulacağı bu proje çok ciddi manada kaynak gerektiren bir proje. 10 adet at kullanılacak bu proje de ve sadece atların bakımı bile binlerce liralık bir maliyet gerektiriyor. Güzel Atlar Diyarı Nevşehir’de bu projeyi yapabilir ve hayata geçirebilirsek çok büyük bir projemizi de hayata geçirmiş olacağız. Bazı iş adamlarımız ve belediye başkanlarımızla konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu. İnşallah projemizi yapacağız” dedi.