NEVŞEHİR(MHA) Polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Farkındalığının Artırılması İçin Psikodrama Eğitimi Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel'in talimatları ile hazırlıklara başlanan ve  Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Hibe Programına başvurusu gerçekleştirilen "Polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Farkındalığının Artırılması İçin Psikodrama Eğitimi Projesi"  kalite değerlendirmesi sonucunda kabul edildi.

Bu projenin amacı; Çevik kuvvet polisine yönelik verilen eğitim ile katılımcıların psikolojik yönden güçlendirilmesi ve olaylara müdahale ederken daha bilinçli ve daha profesyonel hareket etmesi,   toplumsal olaylara müdahale eden personelin yaptığı görevin farkında olması, işbirliği ve uyum kavramlarının öneminin iyice kavranması ile ortaya çıkacak aksaklıkların engellenmesi,  empatik bir yaklaşım ile toplumsal olaylara yeni bir bakış açısı geliştiren personelimizin duyarlılığının artırılması ve çözüme yönelik pozitif adımlar atma noktasında yetenekleri geliştirilmesi, katılımcıların eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunan psikodrama yöntemi ile personelimiz eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenmesi, toplumsal olaylara müdahale esnasında sabır ve tahammül sınırları zorlanan personelin kendi kendini motive edecek bir disiplin şuuruna eriştirilmesi, psikodrama yöntemi aracılığıyla, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğretebilme ve problem çözme yeteneği geliştirmedir.

Bu projede hedef kitle toplumsal olaylara müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışan 38 personel. Bu eğitim programı teorik ve uygulamalı derslerden oluşmak üzere 10 günlük bir program ile tamamlanacak. Eğitim programının ilk 5 günlük teorik ve uygulamalı  bölümü Nevşehir Polisevi Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Eğitim programı 1970'lerde Türkiye'ye Psikodrama-Grup Piskoterapisini getiren ve adına Enstitü kurulan Prof. Dr. Abdül Kadir Özbek'in öğrencileri ve şu anda Enstitü başkanı olan Bircan Kırlangıç Şimşek ve Prof. Dr. Süheyla Ünal  tarafından uygulanacak.  Eğitimin 2. aşamasını oluşturan 5 günlük program ise Kasım ayının son haftasında gerçekleştirilecek.