İçişleri Bakanlığının genelgesi ile radarla hız denetimlerinde kullanılan ‘seyyar radar ikaz levhası’ uygulamasına son verilmesi, özellikle şehir içi yollarda sürücülerin kâbusu oldu. Bilindiği gibi şehir içi yollarda yasal hız limitini yüzde on oranında aşan sürücüye para cezası uygulanıyor. Buna göre şehir içinde 56 km hızla giden bir araç sürücüsüne 166,00 TL para cezası kesiliyor.

Nevşehir merkezde bugün Aksaray Caddesi üzerinde ‘seyyar radar ikaz levhası’ olmadan uygulanan radar denetiminde çok sayıda sürücüye yasal hız limitini aştıkları gerekçesiyle asgari 166,00 TL’dan başlayan çeşitli para cezaları uygulandı.

Fibhaber’e açıklamada bulunan bazı sürücüler, şehir merkezinde özellikle Aksaray Caddesi,  Zübeyde Hanım Caddesi, Ali Dirikoç Caddesi, Ürgüp Caddesi gibi ana arterlerde 50 km hız limitinin adeta milimetrik şekilde uygulanmasının, trafik akışını ve güvenliğini rahatlatmak yerine daha da zora ve tehlikeye soktuğunu ileri sürdüler.

Nevşehir’de sinyalizasyon sisteminde “yeşil dalga” uygulamasının olmamasının da getirdiği hantallıkla, özellikle sabah mesai öncesi ve akşam mesai sonrasında trafiğin büyük oranda aksadığı; hız limitine uyan sürücülerin, aslında hem trafiğin normal akışını kilitlediği hem de bu durumun trafikte istenmeyen gerginliklere ve tartışmalara yol açtığı ifade ediliyor.

Bazı vatandaşlar ise yüksek akaryakıt fiyatlarının adeta “pompalı soyguna” dönüştüğünü, radardan dolayı uygulanan para cezalarının da bu işin tuzu biberi olduğunu ifade ediyor.

Anlaşılan o ki, yeni uygulama eleştiri ve tartışmaları da beraberinde getirdi.

Fibhaber-Özel