İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Özel Kandil Programı, merkez Kurşunlu Camii’nde idrak edildi. Program, tüm camilerden canlı olarak dinlendi.

Vatandaşlar, kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam saatlerinden itibaren camilere akın etmeye başladı. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi Merkez Kurşunlu Camii dolup taştı. Kandili fırsat bilip gelen genç, yaşlı, bayan ve erkek çok sayıda vatandaş günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semâya kaldırdı.

Akşam namazını müteakip, Nevşehir Şelale İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, Salâvat ve İlahiler okundu.

Mevlidi Şerif sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut Göl, gecenin önemi hakkında vaz-u nasihatte bulundu.

Daire Başkanı Mahmut Göl özetle;

‘’Rahmet ve bereketin sağnak sağnak yağdığı, günahkarların affa mazhar olduğu ve tevbe edenlerin tevbesinin  kabul olduğu mübarek Regaip Gecesi biz mü’minlere Cenab-ı Allah’ın büyük bir lütfudur. Regaip’le başlayan Miraç ve Berat Kandiller; on bir ayın sultanı evveli rahmet, ortası mağfiret, sonuda cehennem azabından kurtuluş ayı olan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini içinde barındıran mübarek namaz ayının müjdesini verirler. Ve adeta bizi bedenen ve ruhen o rahmet iklimine hazırlarlar. Camileri tıklım tıklım dolduran şu cemaat rahmet ve bereketin yağmaya başladığının bir göstergesidir. Bu geceyi fırsat bilerek bol bol tevbe ve istiğfar edelim. Kendimize çeki düzen verelim. Yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın muhasebesini yapalım. Bundan sonra ki hayatımızı Kur’an ve sünnete göre inşaa etme gayretinde olalım.’’

Konuşma sonrası geceye özel okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve Salâvatların duasını ise İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı. Yapılan coşku dolu duada vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Geç saatte biten program sonrası, Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Mahmut Göl, İl Müftüsü Yakup öztürk, Din görevlileri ve cemaat birbirleriyle tebrikleşti.

Tebrikleşmenin ardından, Regaib Kandili nedeniyle Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Cam fanus içinde korunan Sakal-ı Şerif, gecenin geç saatlerine kadar vatandaşların ziyaretine sunuldu. Salâvat-ı Şerifeler eşliğinde sıraya geçerek tek tek Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden vatandaşların kimisi dua ederken kimisi de Efendimiz’in (s.a.v.) Sakal-ı Şerif’ini dünya gözüyle görme şerefine nail olduğu için gözyaşlarını tutamadı.