Musul'da esir aldığı Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve 49 personeli için IŞİD'in Ankara'dan Türkiye'den tutuklu olan bazı IŞİD militanlarını istediği öne sürülüyor. Bu militanlar arasında 20 Mart 2014'te  Ulukışla İlçesinde otobanda bir astsubay, bir polis ve bir vatandaşı öldüren 3 IŞİD militanı da var.


3 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER


Niğde’nin Ulukışla ilçesinde biri polis, biri astsubay üç vatandaşın öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren ve El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları iddia edilen üç zanlı 25 Mart 2014 tarihinde tutuklandı.


"ÖLDÜREREK SEVAP İŞLEDİM"

İsviçre vatandaşı olduğunu beyan eden Çendrim Ramadani’nin polise verdiği ifade kan dondurmuştu. Verdiği ifade ile kılını kırpmadan cinayet işleyecek biri olduğu ortaya çıkan Ramadani, "Size ifade vermem, ben yalnızca Allah’a hesap veririm. Hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim" dediği öğrenildi.


SORGU TUTANAĞINI İMZALAMADI

Ramadani’nin sorgu tutanağını "Allah’a şirk koşmaktır" diyerek imzalamaktan imtina ettiği öğrenildi. Mahkeme tutanağında, Ramadani ile ilgili olarak, “Kendisine sorulan sorular karşısında sakalıyla oynadığı görüldü” ifadesi yer aldı.