NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin ve Nevşehir’in tayin rekortmeni Müdürü Veleddin Birsöz, 2014 Yılı ile birlikte Nevşehir’deki görev süresinin de 18. Yılına giriyor.
Geçen 18 Yıllık süre içerisinde Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerlerinin nasıl daha fazla tanıtılacağı ya da ilimizde turizme yönelik yapılan yatırımlar konusunda değil de tayinleri ile gündeme gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz, 1996 Yılından bu yana ülkemizde iktidara gelen siyasi partilerin öncelikli hedefi oldu. Ancak hikmeti kendisinde saklı onca hükümetler geldi geçti, o halen Nevşehir’de il kültür ve turizm müdürlüğü makamında oturuyor.

Nevşehir’deki 18. Yılına giren görev süresi içerisinde olduğu gibi turizmle ilgili çalışmalarla ilgili çok gündeme gelemeyen İl Müdürü Veleddin Birsöz, en son Ahiler Kalkınma Ajansının kurul seçimlerinde görüntülendi.

Büyük bir neşe içerisinde kurulu seçimlerinde oy kullanırken fotoğraflanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Birsöz için 2014 Yılı yine rekorlarına bir yenisini ekleyerek mi, yoksa Nevşehir’e veda ederek mi geçecek kamuoyu merakla bekliyor. 

1996 yılında Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığından Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Velettin Birsöz, 18 yıla yakın sürede bakanlık tarafından Nevşehir - Hacıbektaş, Karabük - Safranbolu, Hatay-Cilvegözü sınır kapısı, Kars, Bitlis, Tunceli ve Ankara'ya Kültür ve Turizm Müdürü, Turizm Tanıtma şefi, Araştırma Planlama Kurulu üyeliği gibi görevlendirme ve tayin edilerek gönderildi.

Birsöz her defasında İdare Mahkemesi'nde veya Danıştay 5'inci Daire'de göreve yeniden dönebilmek için dava açtı. Birsöz, açtığı davaları tek tek kazanarak, Nevşehir'deki görevine döndü.