Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç ve Nevşehir Üniversitesi tarafından organize edilen üç günlük tanıtım programı çerçevesinde, Almanya'nın Duisburg, Mülheim, Leverkusen ve Dortmund şehirlerinde Nevşehir Üniversitesinin tanıtımına yönelik televizyon programları ve toplantılar gerçekleştirildi. Düzenlenen programlar çerçevesinde Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç Avrupa’da bulunan haber ajanslarına üniversitemizi tanıtan demeçler vererek bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Toplantılara Nevşehir Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın katıldı.


Almanya’daki Türkler Nevşehirliler Gecesinde Buluştu...

İlk olarak Kanal Avrupa TV’de “Anadolu Diyarı” ve “Nevşehir Üniversitesi Özel Programına” katılan heyet, burada üniversitemizi tanıtıcı bilgiler verdi. Programda üniversiteyle ilgili görsel materyaller ve Nevşehir Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi.

Daha sonra Duisburg'ta düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, bazı iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları da hazır bulundu. Yapılan kahvaltının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç slayt gösterisi eşliğinde davetlilere üniversitemizi tanıttı. Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye'de üniversitede okumak isteyen Türk ve Alman öğrenciler tercihlerini Nevşehir Üniversitesinden yana yaparlarsa, kesinlikle pişman olmayacaklardır, diyerek gençleri üniversitemize davet etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, “Dinamik nüfusumuz ve vizyon sahibi genç neslimiz, Türkiye'nin en büyük zenginliğidir. Anadolu'daki üniversitelerimiz, bulundukları şehirlerin ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına çok ciddi katkılar sağlıyor. Üniversitelerle beraber kentlerin çehresi değişiyor. Nevşehir Üniversitesinin de kısa sürede büyük bir gelişim gösterdiğini görüyor ve bundan dolayı da mutlu oluyoruz. Bize Alman eğitim ve sosyal alanlarıyla ilgili ortak proje yapma davetleri geldiğinde, ilk aklımıza Nevşehir Üniversitesinin geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi. Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar da yaptığı konuşmada Türkiye’de eğitim alanındaki hızlı gelişmenin ve bu gelişim sürecinde Nevşehir Üniversitesinin kısa zamanda kat ettiği mesafenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, bu başarıda emeği geçenleri kutladı.

Toplantının ardından Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, belediye binasında ziyaret edildi. Belediye binasını davetlilere gezdiren ve Duisburg hakkında bilgiler veren Erkan Kocalar, ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirterek Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve heyetine başarılar diledi.

 

Rektörümüz Almanya’daki Gençleri Nevşehir Üniversitesinde Okumaya Davet Etti

 

Aynı gün Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu konferans salonunda Almanya'daki sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, iş adamları ve basınla buluşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindeki heyet, Avrupa'daki Türk gençlerini Nevşehir Üniversitesinde okumaya davet etti. Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa başta olmak üzere Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB )Eğitim Müdürü Işık Uğurlu, İslam Toplumu Milli Görüş ( IGMG ) Köln Bölge Eğitim Başkanı İrfan Bakşiş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Avrupa Ehlibeyt Alevi Federasyonu Başkanı Fuat Mansuroğlu ile diğer STK temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “Anadolu'da son dönemde kurulmuş çok sayıda yeni üniversitemiz var. Bunların kendi ayakları üzerinde durma aşamasından yurt dışına açılma noktasına gelmelerini büyük bir takdirle izliyoruz. Başkonsolosluğumuzda ilk kez bir üniversite rektörünü ağırlıyoruz. Sayın Rektör Kılıç’ı da başarılarından ve bu girişiminden dolayı kutluyorum. Bu toplantının ilk olması açısından önemi çok büyüktür. Bugün geldiğimiz noktada ülkemizdeki eğitim kurumlarımızla da bu tür iş birliğine de ihtiyacımız var Başta Nevşehir Üniversitesi olmak üzere bu tür çabaları olan üniversitelerimize her türlü destek ve yardımı sağlayacağız.” dedi.

Köln Başkonsolosluğunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Prof. Dr. Tahsin Aktaş ve Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, üniversitemizi tanıttıktan sonra burada yaşayan vatandaşlarımıza yönelik yapabilecekleri eğitim ve işbirliği faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Ayrıca toplantıda Türkiye ve Almanya’daki yüksek öğretim kanun ve uygulamaları ile vatandaşlarımızın bu konulardaki beklentileri ve sıkıntıları konuşuldu ve çözüm yolları tartışıldı.

 

Almanya’daki Türkler Nevşehirliler Gecesinde Buluştu

 

Nevşehir Üniversitesini tanıtmaya yönelik faaliyetlerin son durağı, Dortmund’da “Üniversite Tanıtımı ve Nevşehirliler Gecesi” oldu. Başta Türkiye Cumhuriyeti Essen Konsolosumuz Mete Zaimoğlu, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcileri, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve Nevşehirli hemşehrimizin katıldığı toplantıda Rektörümüz üniversitemizi tanıtan bir konuşma yaptı. Organize ettiği etkinliklerle üniversitenin tanıtımına büyük destek veren Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç'a, dernek yöneticilerine, iş adamlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemiz adına düzenlenen bu gecede bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Konuşmasında Türkiye’de son yıllarda yüksek öğretimdeki gelişmelerden, çok sayıda üniversite açılmasından ve üniversiteler ile ilgili yasal mevzuattan bahseden Rektör Kılıç, bu konuda sorulan soruları cevaplandırdı.

Salonda bir konuşma yapan ve Türkiye'deki üniversitelerin gelişimine ve eğitim seviyesine dikkat çeken Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu'ndan konsolos Mete Zaimoğlu, “Genç ve donanımlı öğretim üyesi kadrosu, yeni kurulan kampüsü, eğitime getirmiş olduğu yeni bakış açısı ve genç nesilleri geleceğe hazırlamaya odaklı yaklaşımı ile önümüzdeki yıllarda Nevşehir Üniversitesinin, birçok alanda adından başarıyla söz ettireceğine gönülden inanıyorum” dedi. Mete Zaimoğlu, “Dördüncü kuşağı ile Almanya'nın bir parçası haline gelen Türk toplumu, gelecek için çocuklarının eğitimine büyük önem vermelidir. Bu noktada gelişen, büyüyen Türk üniversiteleri de bu ihtiyacın karşılanmasında önemli bir görev üstlenecektir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlarla birebir irtibata geçilerek, üniversitemizin bülteni, tanıtım broşürleri, tanıtım CD’si, tişört ve şapkaları dağıtıldı. Gecenin sonunda toplantıya katılan bazı misafirlere ve bu toplantının yapılmasında katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi.