Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli’yi ziyaret etti. 

Rektör Kılıç ziyaretinde Nevşehir Üniversitesi olarak yeni bir üniversite olmalarına rağmen yurt içinde ve yurt dışında özellikle turizm alanında tanınır bir üniversite olmak için gayret gösterdiklerini ve modern dönemde 40 yıldır önemli ilişkilerde bulunulan Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerle işbirliği yaparak öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerinin önemli olduğunu söyledi. 

Rektör Kılıç: “Birlikte Daha Çok Proje Üretmeliyiz” 

Çin’in AR-GE çalışmalarına yöneldiğini ve üretimden çok araştırma ve proje yapmayı hedeflediklerini belirten Rektör Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak Çin’de bazı üniversitelerle karşılıklı protokoller yapılacağını dile getirdi ve eğitim alanında Pekin Büyükelçiliği himayelerinde yapılacak çalışmalarda yer alabileceklerini kaydetti. 

Büyükelçi Esenli: “Çin Halk Cumhuriyeti Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora İçin İyi Bir Seçenek” 

Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli,  Çin Halk Cumhuriyetinin dünyanın 2’nci en büyük ekonomisine sahip olduğunu, Çin’in önümüzdeki 5 yılda iki kat daha büyüyecek bir ülke haline geleceğini söyledi.  Büyükelçi Esenli,  dünyanın bir numarası olması beklenen Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ve bu noktada Nevşehir Üniversitesi’nin özellikle Kapadokya gibi eşsiz bir bölgede yer almasından ötürü turizm alanında yapılacak faaliyetlerde öncü bir rol oynayabileceğini kaydetti. 

Büyükelçi Esenli, öğrenci değişim programlarının çok önemli olduğunu ve lisans, yüksek lisans ve doktora programları için Çin’in iyi bir seçenek olduğunu vurguladı. 

Büyükelçi Esenli, Nevşehir Üniversitesinde Konferans Verecek 

Rektör Kılıç ziyaretinde Büyükelçi Esenli’yi bir konferans vermek üzere Nevşehir Üniversitesine davet etti. Büyükelçi Esenli, Türkiye’ye döndüğünde Nevşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek bir konferansta konuşmacı olarak katılabileceğini ve bundan büyük bir onur duyacağını kaydetti. Büyükelçi Esenli, Nevşehir Üniversitesi’nde “Türkiye – Çin İlişkileri ve turizm” konulu bir konferans verebileceğini belirtti. 

Ziyaretin sonunda Rektör Kılıç, Büyükelçi Esenli’ye ev sahipliğinden ve desteklerinden ötürü teşekkür etti ve Avanos’a özgü el yapımı çeşitli hediyeler verdi.