Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Mesajı

22/04/2014

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşu, tarihimiz açısından bir dönüm noktasıdır. Millet iradesi, atılan bu adımla yönetime yansımış, devletimizin temel dayanağı ve demokrasimizin kaynağı olmuştur.

Ulusal Egemenlik, 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe yeniden yazılan bir tarihin adıdır. Demokratikleşmeyi ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma çabalarının önünü açan Ulusal Egemenlik, Türkiye’yi bağımsızlığa kavuşturan, milletimizi özgürleştiren ve yarınlarımızı teminat altına alan yegâne mirasımızdır. Bu miras, gelecek nesillerimize aktaracağımız en kıymetli hazinedir. Ülkemizin dünyada saygın bir yere sahip olması ve bu saygınlığın ilelebet korunması, bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmakla mümkündür.

23 Nisan’ın dünya çocuklarına armağan edilmesi de barış dolu bir dünyanın tesisi için son derece önemlidir. Vatanımızdan bütün dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik çağrılarının yayılmasına ön ayak olan bu adım, çocuklarımızın minicik yüreklerinde huzur dolu bir dünyanın sarsılmaz temellerini kuracaktır.  

Bu itibarla Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutlar, sevgi ve barışın tüm dünyaya yayılmasına vesile olmasını dilerim. 

                                                                                                                                  Prof. Dr. Filiz KILIÇ
                                                                                                                                          REKTÖR