Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Agricultural University of Athens’i ziyaret etti ve üniversitede bir dizi incelemelerde  bulundu.

Rektörümüz  Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindeki heyet, ‘Erasmus Değişim Programı Personel Eğitim Alma Hareketliliği’ kapsamında Yunanistan’ın Atina şehrindeki Agricultural University of Athens’e teknik inceleme ziyaretinde bulundu.

Üniversitemiz ile Agricultural University of Athens arasında yapılan  Erasmus anlaşmaları gereği gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler, çeşitli bilgilendirme brifingleri ile temas toplantılarına  katıldı.

Agricultural University of Athens Rektörlük ziyaretinde her iki üniversite arasında gerçekleştirilecek akademik ve idari düzeydeki iş birlikleri ele alınarak; üniversitenin akademik,  idari ve mali yönetimi, halkla ilişkiler ve uluslararası ilişkileri, insan kaynakları ve kariyer planlama çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi alındı. 

Üniversitenin kurumsal hafızasını yansıtan çeşitli müzelerin gezildiği ziyarette; Agricultural University of Athens Üniversitesinin  ilk temellerinin Osmanlı Devleti döneminde atıldığı daha sonra Üniversitenin çeşitli aşamalardan geçerek geliştiği ancak  bu gelişimin özellikle ABD’nin Marshall Planı kapsamında ivme kazandığı bilgisi teati edildi.

Ziyaret sonunda her iki üniversite heyeti tarafından;  akademik ve idari alanlarda  daha ileri düzeyde ortak çalışmalar yapılması gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.