Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 1 günlük de olsa askerlik görevini yapmanın gururunu yaşayan engelliler ile ailelerinin sevinçlerine ortak oldu.

Nevşehir’de askerlik görevini yerine getiremeyen engelliler için Nevşehir İl Garnizon Komutanlığında temsili askerlik töreni düzenlendi. Törene; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, kurum amirleri, engelliler ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören, engelli asker adaylarının okunan askerlik andını yüksek sesle tekrar etmeleri ile başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri, askerlik yemini ederek 1 günlük de olsa vatani görevlerini yerine getirme gururunu yaşayan engelliler ile ailelerinin bu sevinç ve mutluluklarına ortak oldu.