Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) tarafından engelli çocukların tedavileri, rehabilitasyonları ve çocukların sosyal aktivitelerinin artırılması amacıyla ‘Engelli Çocuklara Hayvanlarla Etkileşim Sağlayarak Tedavilerine Katkı Sağlanması Projesi’ kapsamında  gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Jandarma Albay Şemsiddin Çetin, Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Uzmanlar eşliğinde JAKEM Komutanlığına ait eğitimli at ve köpeklerle duygusal, davranışsal, psikolojik ve fiziksel eğitim alan engelli çocuklarla ve aileleriyle bir araya gelen Rektörümüz kendileriyle ilgilendi.  

Rektörümüz ve katılımcılar daha sonra uzmanlar eşliğinde atlara binen engelli çocukların sevinçlerine ortak oldu.