Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör yetkilileri ve YÖK Başkanı  Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın katılımlarıyla 4 Ekim 2013 tarihinde Conrad İstanbul Hotel’de düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayına katıldı.  

Çalıştay; Türkiye’de sunulan yüksek kaliteli eğitim hizmetlerinin uluslararası camiada hak ettiği yeri alması için çalışmalarda bulunmak, başta bölge ülkeleri olmak üzere uluslararası eğitim talebinin Türkiye’ye yönlendirilmesi, Türkiye’nin yüksek öğretimde bir cazibe merkezine dönüştürecek gerekli altyapının; özel sektör, kamu kurum ve kuruşları ve tüm paydaşlarca işbirliği içerisinde oluşturulmasını sağlamak ve  eğitim sektörü adına çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş olan DEİK/Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından düzenlendi.   

Sektörün tüm paydaşlarının katıldığı çalıştayda;  Türkiye’nin uluslararası yükseköğretim hareketliliğinde rekabet edebilirliğinin artırılması, daha fazla öğrenci çekilebilmesi adına eğitim kalitesinin yükseltilmesi gibi konularda çalışmalar gerçekleştirildi.