Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Güney Kore’nin başkenti Seul kentinde ülkenin en büyük yabancı dil eğitimi veren üniversitelerinden biri olan Hankuk Üniversitesi’nde ders verdi.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Seul’da önemli görüşmeler yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın Hankuk Üniversitesi ziyaretinde kendilerini Rektör Park Chul, Rektör Yardımcısı Kim Kyu-Chin , Akademik İşleri Dekanı Dae Sung Kim, Türkoloji Bölüm Başkanı Chon Gjin Oh  ve Öğretim üyesi Yeon Kyoo-seok karşıladı.  

Hankuk Üniversitesi Rektörü Park Chul ve yönetimi ile bir süre görüşen Rektörümüz Kılıç, Mevlana Değişim Programı kapsamında Nevşehir Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci ve öğretim elamanı değişimi yapılabileceğini ve Nevşehir Üniversitesi’nin Kapadokya gibi önemli bir turizm bölgesinde yer almasından ötürü tercih edilecek bir üniversite olduğunu söyledi.

Rektör Chul ise Nevşehir Üniversitesi ile başta Türkoloji ve doğu dilleri olmak üzere ortak alanlarda değişim yapmak üzere protokol imzalamaktan onur duyacaklarını belirtti. Chul ayrıca Korece öğrenmek isteyen Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin de Hankuk Üniversitesi yabancı dil eğitimi programlarından faydalanabileceklerini vurguladı.

Rektör Kılıç, Türkoloji Bölümü Öğrencileriyle Buluştu

Hankuk Üniversitesi Türkoloji bölümü öğrencileriyle buluşan ve Nevşehir Üniversitesi olarak kurulduğu günden bu yana özellikle yabancı dil eğitiminde önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Üniversitesi TÖMER ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile farklı dillerde eğitim vermek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Öğrencilere Mevlana Değişim Programı ile Nevşehir Üniversitesi’nde eğitim görme fırsatı yakalayabileceklerini belirten Rektörümüz Kılıç, Koreli öğrenciler için ayrıca Türkçe Dil Eğitimi Programı da açabileceklerini kaydetti.

Ders sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkürlerini sunan Akademik İşleri Dekanı Dae Sung Kim, Nevşehir Üniversitesi ile en kısa zamanda protokol imzalayarak öğrenci ve öğretim elemanı değişim programına başlayacaklarını belirtti.