NEVŞEHİR(MHA) Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı sağlık çalışanlarına son günlerin gündemdeki konusu Sözde Ermeni Soykırımı konusunda bilgilendirme amaçlı bir kitap hediye etti.

Önce Papa’nın açıklamaları daha sonrasında ise Avrupa Parlamentosunun kararıyla yeniden Ülke gündemine gelen 1915 yılındaki Sözde Ermeni Soykırımı konusunda üyelerini bilgilendirmek isteyen Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı Emrah Bekçi’nin yazdığı ve Türkiye Kamu-Sen Kültür Sanat Yayınları arasında yer alan “Ermeni Yalanları Çığlık” isimli kitabı üyelerine hediye etti.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Türkiye’nin önüne temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp getirilen konunun sağlık çalışanları tarafından daha iyi algılanması ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinilmesi amacıyla Nevşehir’de 100 dolayında kitabın sağlık çalışanlarına dağıtıldığını dile getirdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un da konuya dair değerlendirmelerine yer verilen kitapta ayrıca Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili Osmanlı arşivlerinden önemli belgelere de yer veriliyor.