SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE UMKE HAKKINDA UYUM EĞİTİMİ YAPILDI


Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından, Sağlık Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencileri UMKE konusunda yapılan Uyum Eğitimi kapsamında bilgilendirildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlülüğü UMKE Biriminde bulunan eğitim ve toplantı salonunda gerçekleştirilen uyum eğitimine, eğitimci olarak Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen TAŞPINAR ve İl Afet Birim Personeli Sağlık Memuru Hasan DOĞAN katılırken, geleceğin UMKE adayı olan Nevşehir Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği (ATT) bölümü 4. sınıf öğrencilerine, UMKE nedir? UMKE Ekiplerinin kuruluş amacı ve çalışma esasları ile birlikte telsiz kullanımı ve telsizle iletişim konuları hakkında bilgiler verildi.

Nevşehir UMKE’nin kuruluşundan bugüne gerçekleştirmiş olduğu yurt içi ve yurt dışı görevler ve çalışmaları hakkında slayt sunumu eşliğinde bilgi verildikten sonra, toplantıya katılan öğrencilere İl Afet Birim Deposu gezdirilerek, UMKE’de kullanılan tıbbi ve medikal malzemeler ile birlikte, arama ve kurtarma vakalarında kullanılan teknik malzemeler ve UMKE araçlarının tanıtımı yapıldı

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik bu tür Uyum Eğitimlerinin Nevşehir UMKE tarafından önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.