2016 Yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için, 09.04.2016 Cumartesi günü Devlet Hastanesi ve Şifa Camisi ile bir arada bulunan Nevşehir Anadolu İmam Hatip Orta Okulu’nda İl Müftülüğü gözetiminde test sınavı yapıldı.
Nevşehir’de yapılan sınava, Hacda sağlık personeli olarak görev almak için Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinden müracaat eden adaylar katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 2016 yılı Hac Organizasyonu Sağlık Grubu Soru Kitapçıkları, Başkanlık görevlisi bir kurye ile getirildi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk Başkanlığında, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Muhammet Çömçe, İl Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, A. Celalettin Altunkaya ve Yaşar Bolat, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri ve V.H.K. İşletmeninden oluşturulan Sınav İcra Komisyonu tarafından yürütülen test sınavına bölge illerden müracaat Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru (Çevre sağlığı mezunları hariç), ATT (acil tıp teknisyeni),laboratuar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi ve diş teknisyenleri, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hastabakıcı veya hizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerinde görev yapan toplam 175 kişi katıldı.
Yapılan test sınavında başarılı olanlar, daha sonra Diyanet işleri Başkanlığınca belirlenecek yer ve tarihte mülakata katılacaklardır.
Adaylara toplam 50 adet soru soruldu. 1 -35 ortak sorular, son 15 soru her bir adayın kendi branşı ile ilgili soruları içermektedir. Bunlardan 10 adet Din Kültürü ve Ahlak ilgisi, 40 adette  Genel Sağlık Bilgisi soruları soruldu.
Sınav sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın Web Sitesinde ilan edilecektir.