Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Nevşehir’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında alınan, sağlık tedbirleri görevini başarıyla yerine getirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Aygen TAŞPINAR tarafından sevk ve idare edilen Nevşehir UMKE ekipleri, 28 Mayıs 2015 Perşembe günü İlimizde gerçekleştirilen ziyaret öncesi, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın vatandaşlara hitap edeceği alana, içinde her türlü acil müdahalenin yapılabileceği bir çadır hastane kurdu. Ziyaret esnasında alanının birçok farklı noktasında konuşlanan UMKE Ekipleri, ziyaret boyunca baygınlık geçiren, tansiyon düşen ve genel durum bozukluğu olanları anında çadır hastaneye naklederek tedavilerini sağladı. Durumu ciddi olanlar ise 112 Acil Servis Ambulansları ile Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Alınan sağlık tedbirlerinde 2’si doktor 28’i yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplam 30 UMKE personeli, 6 ambulans ekibi ve bir Motorize Ambulans ekibi görev yaptı. UMKE Ekipleri miting boyunca toplam 30 hastaya müdahale ederken, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY görevlerini başarı ile tamamlayan Nevşehir UMKE Ekiplerine teşekkür etti.