Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı’ndan (JAKEM) geçici görevle gelen 3 at ve 1’i kadın 2 binici, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde göreve başladı. Atlı jandarma ekibi, yaz sezonu boyunca jandarma sorumluluk alanında görevlilerin araçla girmesi mümkün olmayan sahil, piknik ve mesire alanlarında yerli ve yabancı turistlerin can ve mal güvenliği için çalışacak.

Nevşehir İl Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) atlı devriyesi, Türkiye'nin önemli doğal mirasları arasında yer alan Göreme Milli Parkı'nın yanı sıra, Nevşehir il merkezi, Avanos ve Ürgüp ilçeleri, jandarma komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde halkın ve turistlerin can ve mal güvenliğini sağlamak için de görev yapıyor.

Özel eğitimli astsubay ve uzman jandarmalardan oluşan atlı jandarma timleri, yabancı dil bilenler arasından seçiliyor. Timler, kapkaç, hırsızlık gibi olaylara anında müdahale ediyor.

Her timde, iç güvenlik hizmetlerinde kullanılabilecek özel eğitimli 3 at yer alıyor. Atlar, uzmanlar tarafından İl Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda eğitiliyor.

Safkan İngiliz atlarının yanı sıra Hollanda ırkı atlar, Nevşehir'de 2004 yılından bu yana Jandarma Genel Komutanlığına bağlı görev yapıyor.

Jandarma ekiplerinin atlı devriye uygulaması yerli ve yabancı turistler ile bölgeye günü birlik gelen tatilciler tarafından memnunlukla karşılanıyor.

Motorlu devriye araçlarının giremediği vadilerde, turistik mekanlarda yerli ve yabancı turistlere güvenlik hizmeti veren Atlı birlikler, günde ortalama 9 saat görev yapıyor. Atlı jandarma timleri, olası suçlara karşı caydırıcı nitelik de taşıyor.