Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Seyfi Şahin, genel başkan olacağına inandığını belirterek, "Genel merkez durmadan illere emir komuta zincirinde, ‘Devlet Bey'i destekliyoruz’ beyanatları verdiriyor" iddiasında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Seyfi Şahin, “MHP durağan, yani kabuğunu çatlatamadı. Oyu anketlerde ve seçimlerde yüzde 10-15 arasında, barajın altında veya üstünde olarak sınırlarda kaldı. Bunun için yeni bir atılım gerekiyor. Vatandaşla kucaklaşmak gerekiyor. Ben böyle bir göreve cesaret ederek adaylığımı koydum çünkü MHP İl Başkanlığı dönemimde yaptığım faaliyetlere güveniyorum. Hem Türkiye’nin hem MHP’nin kurtulması hem de İslam dünyasının bunalımdan kurtulması için çok iyi atılım yapmak gerekiyor. Ortada görülen bir başarısızlık var. Bu bir gerçek ve ana muhalefet olamıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bölünmeye çalışıldığına dikkat çeken Şahin, “Türkiye’nin çok ağır şartlarına rağmen bölücülük tehlikesi var. Her gün 15-20 şehidin olduğu bir ortamda, Türkiye’de savaş çığlıklarının atıldığı ve kapısına kadar savaş tehditlerinin geldiği bir ortamda MHP tarafından çok aktif bir atılım yapmak gerekmektedir. Tehlikeli, kötü olan bir şey var. Yabancıların yeni tahrik ve teşviki ile Türkiye’de bölücü faaliyetler çok ileri safhalara geldi. Yani Türk milletini Türk-Kürt diye ayrılır hale geldiler. Bunun derhal önlenmesi lazım. Ben şuna kesin inanıyorum ki Türkiye’de Kürtler Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kürtler Türk milletini seviyor. Yapılan gizli anketlerde Kürtler Türkiye’den kopmak istemiyor ve Türklerle kardeşçe yaşamak istiyor” şeklinde konuştu.

PKK’nın Hristiyan alemine hoş gösterilmek istendiğini savunan Şahin, “Ortada bir PKK var. PKK aslında İslam dışı bir kuruluş. Yani Kürtleri İslam’ın dışına çıkarmak istiyorlar. Kamplarda Zerdüştlük anlatılıyor. Fakat hedefleri Zerdüştlük değil. Bir Alman televizyonunun yaptığı röportajda Kandil'de rahibelerin bulunduğu, oradaki kadınlara yardımlar yapıldığı ilan ediliyor. PKK Hristiyan alemine hoş gösterilmek isteniyor ama gerçekte de Hristiyanlaştırılmak isteniyor. Orada oruç tutmaya müsaade edilmiyor. Namaz kılanlar öldürülüyor. Avrupa’nın ileri hedeflerinden biri de Türkiye’yi büyük Ermenistan hayaliyle yaşatmak ve Ermenistan kurmak. Bunun birinci adımı Kürtleri Türklerden ayırmak, ikincisi de bir Kürdistan kurmak. Bu Büyük Ortadoğu Projesi içindedir. Bunun safhasını şimdiden yapmaktadırlar” iddialarında bulundu.

Türkiye’nin Kandil’e hukuki olarak girebileceğini söyleyen Şahin, “AK Parti hükümeti yanlış planlar uyguluyor. Önce silahlı bir çeteye karşı çiçekle gidilmez, onunla silahla mücadele edilir. Uluslararası hukuk da bunu gerektirir. Bir ülke kendisi aleyhine başka bir ülke içerisinde tehdit olarak bir silah bulundurursa o ülkeye Türkiye’nin müdahale etme hakkı vardır. Yani Türkiye kanunen her zaman Kandil’e müdahale edebilecek hukuki temele hazırdır. Özellikle Avrupa ve Amerika’nın PKK’yı terör örgütü olarak göstermesi de büyük bir dayanaktır” şeklinde konuştu.

MHP’nin bin 180 delegesi bulunduğunu belirten Şahin, “Bunun üzerinde çalışıyoruz. Hepsiyle temas halindeyiz. İyi neticeler alıyoruz. Genel merkez durmadan illere emir komuta zincirinde, ‘Devlet Bey'i destekliyoruz’ beyanatları verdiriyor. Bu da olağan bir şey, bir genel başkan kendi kurduğu teşkilatlarının kendisini desteklemesini ister ama sonuç delegede biter. Bu konuda biz rahatız. Delegelerden iyi bir oy alacağıma ve genel başkan olacağıma inanıyorum” diye konuştu.