Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Yabani Domuz’a karşı sürek avının yapıldığı söyledi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamasında, " İlimizin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanır. İl nüfusunun %40’ı kırsal kesimde yaşamakta ve çalışan nüfusun %51’i tarım sektöründe çalışanlardan oluşmaktadır.  Kırşehir ili ekiliş alanı yönünden birinci sıradaki ürünü hububat (arpa, buğday, çavdar, yulaf) yer alır. Bunu sırasıyla baklagiller (nohut, fasulye, yeşil mercimek), endüstri bitkileri (şeker pancarı, ayçiçeği), yem bitkileri (yonca, mısır, fiğ, korunga) ve yumrulu bitkiler (patates, soğan, sarımsak) izlemektedir. 
Son yıllarda büyük artış göstererek ekili ve dikili alanlara; kültür bitkilerini yemek, çiğnemek, tarlayı burnuyla sürüp tahrip etmek suretiyle zarar veren Yabani Domuz’a karşı Yeşilli, Karaduraklı ve Uzunali köyü muhtarlarının müracaatı üzerine Çevre Ve Orman Bakanlığından alınan izin sonucu Kırşehir Avcılar Derneği üyelerinin ve köylülerin katılımı ile 24 Kasım 2013 Pazar günü Merkez ilçeye bağlı Yeşilli, Karaduraklı ve Uzunali köylerinde düzenlenen sürek avı sonucunda özellikle mısır, ayçiçeği, nohut ve diğer tarımsal ürünlere zarar veren yabani domuzların öldürülmesi sağlanmış ve böylece yabani domuz popülasyonunun zarar eşiğini geçmesi engellenmiştir " dedi.