Türkiye Diyanet Vakfı Ürgüp Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Şahinefendi köyüne mensup hayırsever vatandaşlar toplanan 62. tonluk 3 Tır dolusu patates, Hatay ve Kilis üzerinden Suriye’de Azez ve Ceraplus’ta kalan savaş mağduru halka iletilmek üzere Ürgüp Kaymakam Vekili Hasan Kayhan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar ve Şahinefendi Köyünden vatandaşların da katılımları Ürgüp'ten uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Mehmet Akif Ersoy'un Zulmü alkışlayamam şiirinin "Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim" dizeleriyle konuşmasına başladı.
"Kanayan yaralarımız var içeride dışarıda, içeride kanayan yaralarımızı ele güne muhtaç olmadan sarıyoruz. Devletimiz ayakta, Valimiz, bizler görevdeyiz, En önemlisi Başkomutanımız dimdik başımızda. Onlar bizden daha fazla yardımlar ulaştırıyorlar. Karınca kadarınca Şahinefendi Köyündeki hemşehrilerimiz böyle bir yardımı uygun görmüşler, temin etmişler sağolsunlar kendilerine teşekkür ediyoruz.Valimiz, kaymakamımız İl Müftümüz, İlçe Müftümüz bu işe öncülük ettiler, 3 tır dolusu patates bugün yola çıkıyor. 
Azezli kardeşlerimiz, bizim din kardeşlerimiz, biz onların geçmişiyiz ecdadıyız, varlığımız varlığınız daim olsun. Devletimiz baki olsun, Bu kardeşlerimize şöfor kardeşlerimize, İl ve İlçe Müftülerimize Şahinefendili kardeşlerime teşekkür ediyorum Allah razı olsun." dedi.
Konuşmaların ardından 3 tır patates, dualarla yola çıktı.