İLÇE MÜFTÜSÜ UYARDI EĞER ELİNİZDE BU KİTAP VARSA HEMEN YOK EDİN!

 Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar 9 Ocak 2015 Cuma vaktinde yaptığı sohbet esnasında geçtiğimiz Mevlid Kandili gecesi Ürgüp Sinema ve kültür merkezinde bir grup tarafından düzenlenen program sonrasında halka ücretsiz dağıttığı Kuranı Kerim mealine itibar etmemeleri ve elinde bu kitabı bulunduranlara ise kitabı yok etmeleri konusunda uyardı.

Konu ile görüştüğümüz İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar “Mevlid kandili gecesi günü akşamı bir grup ilçemize gelerek  program düzenlemiş, oraya gidenlerden ve dağıttıkları şeyden şunu anladım bunlar bir görüşün propagandasını yapmışlar, ve program sonrasında Kuranı Kerim Meali dağıtmışlar. İçerisi baştan itibaren hatalarla dolu. Kendi şeyhlerinin reklamlarını yapıyorlar bunlar şeyh değil. Söz konusu şahsın Televizyon kanalları var televizyon programlarında çıkıyor. Vatandaşlarımızın bir kısmı bu şahsın nasıl biri olduğunu biliyor. Vatandaşlarımız özellikle bizlere gelerek “ O gece böyle böyle oldu neden bu programa izin verdin ? “ gibi sorular sordular. Bizlerde bize kimsenin hiç bir şey sormadığını söz konusu şahsın kendi propagandasını yaptığını söyledim. Daha sonra ise en azından Cuma sohbetinde bu konu hakkında vatandaşları bilgilendirmek açısından açıklamada bulundum.

BUNLARA İTİBAR ETMEYİN

Sahte Kuranı Kerimler olabilir hatta bu şahıs kendisinin Mehdi olduğunu iddia ediyor. Bazı vatandaşlar o gün programı protesto etmiş ve oradan ayrılmış. Bu olay tabi hoş olmadı ama bunlar onu yapıyorlar Ülkeyi dolaşarak reklamlarını yapıyorlar. Dağıtılan kitapların ücretsiz olması vatandaşları cezp ediyor içeriğini bilmeden alıyorlar, benim elime de geçti ilk baştan itibaren hataları buldum ondan sonra bakmadım. Tamamen kendi liderlerinin reklamlarını yaparak kendisinin Allahın seçkin kulu olduğunu anlatıyor.

İlçe Müftüsü Çınar  bu konuda vatandaşları bu tarz grup ve kitaplara itibar etmemeleri ve eğer elinde bu kitabı bulunduran var ise kitabı gömerek yok etmeleri konusunda uyardı. 

Söz Konusu Kitap