Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, mübarek üç ayların başlangıcı ve Perşembe gecesi idrak edeceğimiz mübarek "Regaip Kandili” münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak vatandaşların bu müstesna günlerini kutladı.

 Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş yayınladığı mesajında; Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içinde barındıran üç ayların rahmet pınarı ve şifa kaynağı olduğunu belirtti.

Üç ayların Regaip, Mirac, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındırdığını ifade eden Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, mesajında “Gecesi ve gündüzüyle bu dönem, hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken bir dönemdir. Üç aylar diye bildiğimiz bu gün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdir” ifadelerine yer verdi.

NTB Başkanı İbrahjim Salaş , Üç aylar, her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimidir. Mübarek Ramazan ayı ve Bayramı’yla doruk noktaya ulaşan manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Dini hayatımıza pozitif anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıran kandiller, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. Üç aylar, kalplerimizi, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Bugün dünyanın her yanında bulunan Müslümanlar olarak, bu kutlu üç aylar mevsimini büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Nevşehirli hemşerilerimizin, milletimizin ve bütün Müslüman Aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.