NEVŞEHİR(MHA) Esad ve DAEŞ tarafından ablukaya alındığı için yardım araçlarının aylarca giremediği ölüm kasabası Madaya için yapılan girişimler çözüm getirdi. Yardım girişleri başladı. İnsanların açlık ve susuzluktan öldüğü Şam'ın Madaya kasabasına  İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla da gıda takviyesi başladı.

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'de yeni bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekerek, "5 yıl öncesine kadar bizler gibi yaşantı süren Madaya halkı bugün Esad birliklerinin zulmü altında açlıktan ölmeye başladılar. Bu hafta itibariyle çeşitli uluslararası kuruluşlar ve İHH aracılığıyla gıda maddelerinin ve diğer insani yardım malzemelerinin girişlerine izin verilmeye başlandı. Zor şartlar altındaki çocuk-yaşlı, kadın-erkek binlerce insan açlık nedeniyle ölüme sürüklendi" diye konuştu.

Öncel açıklamasında, yaklaşık 40 bin insanın yaşadığı Madaya'nın, 7 aydır Esad rejimi ve DAEŞ tarafından kuşatma altında bulunduğu söyleyerek, gıda bulmanın imkansız olduğu bölgede insanlara yardım ulaştırılmadığı için halkın ağaç yapraklarını haşlayarak yiyecek elde etmeye çalıştığı kaydedildi.

Öncel, yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşların, İHH'nın bu çalışmasına sms ile de destek verebileceklerini kaydetti.

Öncel,  "MADAYA" yazıp, 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabileceğini ifade etti.