Nevşehir-Gülşehir yolu üzerinde Musa Kahraman'a ait tarlada ekinleri biçen 50-06 0432 plakalı Yavuz Demir idaresindeki biçerdöver, ekili alan sebebiyle göremediği şarampole yuvarlandı.

Aracın takla atması sebebiyle çıkan yangında biçerdöver tamamen yanarken alevler kısa sürede buğday ekili tarlaya sıçradı. 3 dönüm ekili arazi yandı. Biçerdöver ve arazi yangını itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrası söndürüldü.

Biçerdöverin yanmasını görerek tarlaya gelen görgü tanıklarından biri "Tarladan yola doğru giderken çukuru tam anlayamamış olacak ki, ters dönerek yattı. Bir anda biçerdöverden alev çıktı, sürücü araçtan atladı. Sonra biz geldik, aracı durdurduk. Araç devrilir devrilmez alev aldı" dedi. Bir başka görgü tanığı ise "Biçerdöver yola doğru gelirken çukuru geçemeyerek yan yattı. Şoför kendini yere attıktan bir süre sonra yangın çıktı." diye konuştu.

Diğer bir görgü tanığı ise "Biçerdöver yan yattıktan sonra çalışıyordu. Durdurmaya çalıştık ama olmadı. Arka taraftaki kayışın sürtünmesinden dolayı alev aldı. Akü de patlamış olabilir, kayış çalıştığı için ondan da olabilir." şeklinde konuştu.