NEVŞEHİR(MHA) Genç Memur Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Hüseyin Keser, Kars Sarıkamış'ta 90 bin askerin donarak şehit olmasının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Genç Memur Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Hüseyin Keser,”Sarıkamış Harekatı Türk askerinin, Türk Mehmetçiğinin, vatanı, bayrağı ve dini için neler yapacağının bir göstergesidir. Yokluklar içerisinde, gecede -40 derece soğuk olan bir yerde saatlerce yürüyen, aç kalan bir millettir. Bu milletin bağımsızlığı için savaştılar” şeklinde ifade etti.

Keser mesajında “Bizim için önemli olan bu vatan için bizim Mehmetçiğimizin sergilemiş olduğu kahramanlık. O günün o şartlarında o günün imkansızlıklarıyla elbise yok, kışlık ayakkabı yok, derme çatma elbiselerle ve kızaklarla 3 bin 120 rakımdan Allahuekber’in zirvesinden düşmanın en beklemeyeceği yerden Sarıkamış’a ulaşmaya çalışıyor Mehmetçik. Biz bundan ders çıkartıp bu vatanın nasıl fedakarlıklarla savunulduğu, nasıl bugünlere geldiğini ders alarak ona göre gayretli olmamız, çalışmamız ve bu memlekete bu vatana sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.