Sarılar Kasabasında Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı.
Avanos İlçesi Sarılar Kasabasında  Tarımsal kalkınma Kooperatifi üyelerine Damızlık Gebe Düvelerin Dağıtımı  yapılmıştır. Dağıtım törenine Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Sarılar Belediye Başkanı Ali Osman İMAMOĞLU, teknik Personeller kooperatif üyeleri ve kasaba sakinleri katıldı.


Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;  S.S. Sarılar Kasabası Tarımsal kalkınma kooperatifinin 2010 yılında kurulduğunu, Kuruluş aşamasında işletme binası ve makina ekipmanlar için 538.583 TL. kredi kullandırıldığını, 30 aileye 6 baş olmak üzere toplam 180 baş gebe düvenin dağıtılacağını, Yatırımın toplam bedelinin 1.134.000 TL olduğunu ve bu bedelin üreticilr tarafından ilk yıl ödemesiz, ikinci yıl faiz ödemeli ve sonraki yıllar faiz ve anapara ödemeli olarak 7 yılda tamamlanacağını söyleyerek üreticilere hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Açıklamaların ardından teknik personeller tarafından gebe düvelerin  gerekli muayeneleri yapılarak koperatif üyelerine teslim edildi.