Dışarıdan bakınca macera tutkunu insanların işi gibi gözükse de, dünyanın en zor ve çileli mesleklerinden biridir gazetecilik.  Dahası, çektiği eziyetten zevk alan, her türlü zorluğa, çileye, baskıya, yokluğa, tehdide karşı direnebilecek kadar cesur, başkalarının uğradığı haksızlıklarla mücadele ederken kendi yaşamını hiçe sayacak kadar fedakar, özel yaşamını topluma hizmet uğruna unutacak kadar özverili insanların işidir.

Eğitim gerektiren ama sadece eğitimin yeterli olmadığı, birçok meziyeti olan tek meslek grubunun temsilcisidir gazeteci. Cebinde ekmek parası yokken, paranın gücü karşısında boyun eğmeden ayakta durmanın zorlukları herkesin katlanabileceği bir iş değildir. Habere konu olan insanın kendi akrabası veya dostu olmasına bakmaksızın, kalbi kan ağlarken duygularına yenik düşmeden doğruları kaleme almayı da herkes beceremez. Gücünü kullanarak çevreye zulmeden, korku saçan insanların karşısında cesurca soru sorabilmeyi de öyle çok kolay sanmayın.

Çok değerli bir Gazeteci ağabeyimizin tabiriyle söylersek, “Gazetecinin parası pul, karısı duldur” sözleri, bu mesleği yapan herkes için söylenebilecek en güzel sözdür. Özellikle bizim gibi yerel medyada çalışan arkadaşlarımız, hem zaman yoksulu, hem de ekonomik çilenin en büyük mağdurlarıdır. Çileye göğüs geremeyenler, ya çarkın dişlileri arasında kaybolup gider, ya da paranın gücü karşısında ezilip, cazibesine kapılarak kalemini satar. Cesur davranamayanlar ise tehdide boyun eğerek, kendini kurtarmayı tercih eder.Biz ve bizler gibi bu mesleğe saygısı olan kişilikteki meslektaşlarımız ise her türlü zorluklara ve hayatın tüm zorluklarına karşı onurlu mücadelesini verirler. 

Onlar her türlü sıkıntılarını dertlerini acılarını açlıklarını yokluklarını bildirmeden Haksızlıkların karşısında Doğruların yanında Güzelliklerle sevinen yanlışlara tüm samimi kalpleriyle üzülen bu toplumun  gerçek kahramanlarıdır...

Bu kentte bunların örnekleriyle her gün karşılaşabilirsiniz aslında. Birçok medya kuruluşu yokluk ve kötü koşullar altında var olma mücadelesi verirken, en büyük çileyi sokakta koşturan muhabirleri, içerde sayfaları düzenleyen editörleri, o sayfalara şekil veren teknik elemanları yağmur çamur koşturan fotoğrafçısı kameramanı çeker. Belkide maaşı ve sosyal güvencesi dahi olmayan hayatın zorluklarını namusu ve çalışkanlığı ile onurlu dik duruşuyla kazanan bu meslektaşlarımızın yaşları her ne olursa olsun elleri öpülmelidirler.

Öte yandan Çalıştığı üç kuruşluk maaşını bile almadan ay sonunu getiren o kadar çok meslektaşımız var ki, onların yokluğa katlanma gücünü herkes anlayamaz. Terk edip gitmeme nedenine de anlam veremez. Çünkü gazetecilik insanın genlerine işleyen bir aşk, akıllı düşünmesini önleyen bir tutku, vazgeçilmeyecek kadar da derin bir sevdadır.

Bu sevdayı içinde hissetmeyen, bu kadar zor koşullara tahammül edemez, bu çileye katlanamaz. Bugün Nevşehir deki bir çok mesleğe medya sektöründen kopup giden insanların varlığı, bunun en güzel örneğidir.

Nevşehir’in Sesi FİB Haber Gazetesi olarak,bu kentte her türlü zorluğa, her türlü tehdide, her türlü baskıya karşı durarak, onurumuzla varlığımızı sürdürürken, sizleri doğru haberlerle bilgilendirmeyi sürdürüyoruz. Bunu yaparken kişilerin kimliğine, kişiliğine, makamına, gücüne, çevreye saldığı korkuya bakmıyoruz bile.

"Bu gazetede Yalan haber bulamazsınız." Eksik hatalı imla kurallarına ters düşen haberleri bulursunuz en fazla…Nevşehir Merkez ve İlçe belde Genelinde FİB Haber Merkezinin Nevşehirde en çok okunması ve takip edilmeside bu noktada olası eksikliklerimizin de iyi niyetimize olan Büyük Güven duygusunun yattığının ispatıdır.Bu güvene layık olmak tek gayemiz.

Allahu Tealadan Yalnızca Doğruları kaleme almak ve Bu Güzel Memlekete ve insanlarımıza layık olmak nasip etsin bizlere.Şu bir gerçekki şuan Yurt içi Yurt dışı ve şehrimizden gelen mesajlar telefonlar emailler ile Dünyanın en büyük arama motoro Google verileri bizim doğru yolda olduğumuzunda en güzel ispatıdır. Zira ilimiz Nevşehir de Tv,Radyo,Gazete İnternet gibi farklı kulvarlarıda beraberinde ele aldığımızda en çok okunan Haber organı övünerek ve büyük bir gururla söylüyorumki FİB Haber.Com olmuştur.Nevşehir halkımızın büyük Güveni ve Destekleri ile dualarını almayı başaran FİB Haber sizlerden aldığı güçle emni adımlarla ilerliyor. 

Hiçbir Kişi yada kurumla sıkıntımız yoktur …. Kimseye küste değiliz kırgında değiliz. Bizim işimiz Yanlışlarla art niyetlerle hırsızlarla namussuzlarla Nevşehir insanımızın hakkını yiyenlerle sorumsuzlarla koltuk kaygısı güden zevatlarla…Haksızlğa bu şehirde Savaş açanlarla kol kola yürümeye yemin ettik.AK Günlerin Beyaz sayfalarında memleket bayrak ve ezan sevdası güden herkesle ,memeleketinde dağıan taşına hasretlik çekip ona doyamayan,memleket sevdalılarının önünden geçmeyecek incelikte,Eğitime insanlığa hizmet edenlerin elini öpecek olgunlukta,Yunus gibi Yaradanı Severiz Yaradandan Ötürü düsturu ile yan yana yürürüz yürüyoruz…

Gazeteci, kalemini satmayan kişidir

FİB Haber.Com İnternet Gazetesi, bu kentte yaşayan tüm Nevşehirli herkesin gazetesidir.Nevşehirlinin sesi sözü gözüdür... Bu gazetede makamına ve gücüne bakılmaksızın herkesin söz hakkı eşittir. İnsanların duyarlılığına maneviyatına ve tüm değerlerine olan hassasiyetimiz kuraldır. Çünkü bu gazetenin görevi, toplumu karamsarlığa itmek değil, aksine gerçeklerle aydınlatarak önünü görebilmesi için ışık tutmaktır.

Unutmayın; gazeteci herkese saldırıp, tehdit ve hakaret eden kişi değildir. Aksine, gazeteci doğru olanı, bütün baskılara rağmen kalemini satmadan yazabilen kişidir.Gerektiğinde yerdiği bir kişiyi hak ettiğinde övmesini bilen Gerektiğinde ona Ödül verebilen bir kişidir.Hepimizin insan olduğu bilinciyle hatalardan ders almak Söyleyene değil söyletene bak sözünde olduğu gibi kendisine öz eleştiri yapabilecek Büyük İnsan olabilme vasfını taşıyabilen insanlardan olabilene ne mutlu…

Bildiğimiz doğruların yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Şundan Eminiz ki Doğrular tekdir.Dün bilenler bugün öğrenenler Bizleri Takdir ediyorlar Yarını yaşayan görüp bilenlerde kabul edeceklerse o zaman takdir edendende etmeyendende Allah razı olsun….

Hepinize iyi haftalar dileğiyle.

Sözün Özü:

Günümüzde yaşamın ve bir çok şeyin anahtarı PARA dır.Bu herkesin malumu fakat parayla satın alınmayacak  şeylerde var…İnsan Canı Namusu Vatanını Bayrağını İnancını nasıl satamaz ise bir gazetecide asla Kalemini satamaz.Bu anlamda sırf kendilerini eleştirilerden kurtarmak adına çeşitli şekilde iftira atanlar ise Yalanlarıyla birlikte geldikleri gibi gidecekler ama biz bu memleketin gerçek sahipleri olarak burada kalacağız.Bu handan çok yolcu gelip geçti Gidecek Yolcuya Elveda Gelene Merhaba diyeceğimiz dönemler elbette çok yakın.

İçimizdeki YALANCILAR…!

Yalan dolan yalaka fitne fesat gibi bir takım Münafık alametlerini taşıyan bir takım zevatlar (onlar kendilerini çok iyi biliyorlar)

Sırf Menfaat sağlamak ve insanları etki altında bırakarak rant peşinde koşan sırf bir takım Dünyevi arzuları için tüm gerçekleri yalanlarına alet edenlerin devri artık bitmiştir.Bu kişilere söylenebilecek en güzel söz Geçti Borun Pazarı…. Artık Kimseyi kandıramazsınız…

Bu tür içimizdeki makam mevki koltuk kaygısı içindeki zevatları, Yarabbi sen biliyorsun sen görüyorsun..Bunlara söylenebilecek en doğru söz   Allah ıslah etsin…

Parayla Haber yapanda yaptıranda Şerefsizdir… Aksi durumda Gerçekleri göz ardı ederek tüm Nevşehir realitelerine karşı ağzı dolu Palavraları ile oldu olacak iftiralarını da söylemekten hiç çekinmeyen makam mevki ve koltuk hesabı yapan her yol mubahtır mantığı güden zevatlar işte gerçek Şerefden mahrum kişilerdir Allah doğrulardan ayırmasın doğruları göstersin ve kalp gözlerini açtırsın …

“Elma ile Armudu Sakın Karıştırmayın…”

Bir takım çevrelerin Yalan Yanlış ve iftiraları ile kasti dedikodularının ürünü olarak ve bizzat kendilerini kurtarabilmek ve Soru ve sorunlara Cevap olmak adına uydurdukları palavralar karşısında en güzel cevabı ise en güzel şekilde halkımız veriyor.

 Bizi parayla pulla satın almaya kimsenin gücü yetmez. Bunu birilerinin bir taraflarına iyice yerleştirilmesini istiyoruz.

1.Öncelikle Biz iyi bir NEVŞEHİRLİYİZ…

2.Bu topraklarda doğduk bu topraklarda ölecek ve mezarımız yine bu topraklarda olacak.

3.Şimdiye kadar hiçbir haberimizi para karşılığında yapmadık kalemimizi satmadık.Kalemini satan her şeyini satar.Bu Denksizliğe hiç düşmedik.Bunu yapanda namussuzdur yaptı diyenlerde…
Allah herkese hayırlı HELAL rızık nasip etsin.Kimseye muhtaç etmesin...


Son Söz: "Biri Bizi gözetliyor...."Unutanlara tekrardan hatırlatalım istedik...Bunun Farkına varalım yeter.

Tüm Dünyadaki Nevşehirlilerin yükselen Sesi gözü Kulağı olarak, Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada DİK Duruşumuzla sizlerle gerçekleri paylaşmaya devam edeceğiz.Sizlerin destekleri ve duaları ile Nevşehir’in Basında en çok takip edilen Medya organı olarak 61 Farklı ülke ve 81 İlde takip edilen İnternet Haber Gazetesi olarak Büyümeye devam ediyoruz...

Nevşehir Kamuoyuna Önemli Duyuru!

Ey Nevşehir ahali….FİB Haber Merkezi olarak Doğruları konuşmak doğruları söylemek BİZİM, doğruları öğrenmek SİZİN hakkınız! Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Doğruyu hakkı haklıyı savunacak gerçekleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 


"İki şey mühimdir, birincisi okyanus gibi bol haysiyet, ikincisi Elif gibi dimdik şahsiyet... { Hz. Mevlana }” 

FİB Haber Merkezi olarak Dik duruşumuz devam edecektir.

Kamuoyuna önemle duyrulur...

Gücünüzün Farkındamısınız!

“Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

              

%100 Nevşehir Haberleri Burada…FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi…www.fibhaber.com