"Engellilerin toplum içerisinde normal yaşamlarını sürdürebilmeleri için sadece belirli zamanlarda hatırlanan muhataplar olarak kabul etme alışkanlığından vazgeçmek gerekir. Zira engelliler, engelli olmayanların belirli zaman dilimlerine sıkıştırılmış muhatapları değil; her an, her dönem birlikte yaşadıkları paydaşlarıdır" diye konuşan AK Parti Nevşehir belediye Başkan Aday Adayı Savaş Benli , faydalı hizmet üretmenin; toplumun tümünü kapsayan düzenlemeler yapmakla mümkün olabileceğini vurguladı.

AK Parti Nevşehir belediye Başkan Aday Adayı Savaş Benli şunları kaydetti:

"Diğer tüm dezavantajlı gruplarda olduğu gibi, engelli kardeşlerimiz için de, sadece 3 Aralık tarihine sıkıştılmış bir hatırlama ya da kutlama aslında çok da anlamlı değil. Engelli kardeşlerimiz bizim için; her an, her dönem hatırlanması gereken ve sadece hatırlamakla da kalmadan; sorunları, talepleri, istekleri üzerine kati çözümler üretilmesi gereken kişilerdir. Biz zaten 'hizmet üretmek' derken bütün bileşenleri ile toplumun tüm kesimlerini içine alan geniş çaplı bir anlayıştan bahsediyoruz. Yoksa sadece toplumun belirli kesimlerinin yaşamını iyileştirmek hizmet üretmekle açıklanamaz.

Bir de olayın mantalite kısmı var. Siz ne kadar düzenleme yaparsanız yapın, toplumu oluşturan bireylerdeki algı değişimini sağlayamadıkça yaptıklarınız sadece düzenleme olarak kalır. Yani; özellikle engelli olmayanlarda 'Herkes engelli adayıdır' hissiyatını yerleştirmek ve bu hissiyatla birlikte yapılacak tüm iyileştirmeleri aslında bireye yapılan yatırım olarak değerlendirmek gerekir. Bu da ancak birlikte yaşama olgusunun güçlendirilmesi ile mümkün olabilir."

"Engelli tüm kardeşlerimi muhabbetle kucaklıyorum" diyerek hepsine ayrı ayrı selam gönderen AK Parti Nevşehir belediye Başkan Aday Adayı Savaş Benli , açıklamasını, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile hem engelli kardeşlerimize, hem de ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum. Herşey gönüllerince olsun" sözleriyle tamamladı.