Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapmak üzere üniversiteye gelen Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve yönetimi karşıladı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın kendilerine eşlik ettiği Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı vereceği konferans öncesi makamında ağırlayan Rektör Bağlı, kendilerini Nevşehir’de ve üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Rektör Bağlı ile bir süre görüşen Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, üniversitenin şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Sayıştay Başkanı Baş Öğrencilerle Buluştu

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş makam ziyaretinin ardından, konferansını gerçekleştireceği NEVÜ Kültür ve Kültür Merkezine geçti.

Sayıştay’a ait çeşitli hediyeleri beraberinde getiren Sayıştay Başkanı Baş hediyelerini Rektör Bağlı’ya takdim etti. Rektör Bağlı ise Sayıştay Başkanı Baş’a el yapımı anfora hediye etti.

Protokol üyelerinin, akademisyenlerin, davetlilerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta “Muhasebe – Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği ‘Kariyer Planlaması’” üzerine konuşan Baş “ "1922 son Osmanlı Divanı Muhasebat Başkanı Ermeni asıllı bir Osmanlı vatandaşıdır. 1922 yılından beri Divanı muhasebata ait ne varsa hepsi Ankara'ya taşınır. Bizim elimizde 1862 yılından itibaren evraklar her şey bulunuyor. Devlet arşivinde olması gerekenleri Devlet arşiv kurumuna aktardık. Diğer devlet arşivinde olması gerekmeyenler de bizim elimizde duruyor. Dolayısıyla Sayıştay'a ait geçmişten bugüne bütün evraklarımız mevcut durumda bizde” dedi.

Konuşmasının ardından sorularını cevaplayan Baş, yoğun katılımdan dolayı da katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.