Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son birkaç gündür seçmen listelerinin askıya çıkarılmasını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, YSK adına vatandaşların adres bilgilerinin kontrolüne yönelik e-posta gönderdiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

BU E-POSTAYA DİKKAT

Güven, açıklamasında, "YSK'nın logosu ve uydurma bir daire başkanlığı adı kullanılarak seçmenler yanıltılmaya ve 'ekteki' internet bağlantı adresine yönlendirilmektedir. Kurumumuzca seçmen bilgileri, e-posta yöntemi ile talep edilmemektedir. Bu nedenle bu e-postalara itibar edilmemesi, hiçbir bağlantıya tıklanmaması önem arz etmektedir" ifadesini kullandı.
Seçmenlerin, yurtiçi veya yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını YSK'ya ait www.ysk.gov.tr internet adresinden sorgulayabileceklerine, 14-27 Mart arasında muhtarlıklardan askıya çıkarılan listelerden de kontrol edebileceklerine işaret eden Güven, ayrıca "444 9 975" numaralı çağrı merkezine ulaşıp kayıtlarının olup olmadığını öğrenebileceklerini, 7 Haziran 2015'te yapılacak 25. dönem milletvekili genel seçimi ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceklerini bildirdi.