Seçen den Hassasiyet Çağrısı

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi asılsız ihbarda bulunulan kamu kurum ve kuruluşları sadece 112 Acil Servisinden ibaret değil.

Alo İtfaiye 110 Hattının da asılsız ihbarlarla lüzumsuz yere meşgul edildiğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, özellikle küçük yaştaki çocukların asılsız ihbarda bulunduğunu söyledi.

Son yıllarda bu konuda edinilen tecrübe ile ihbarların teyit edildikten sonra olay yerine intikalin sağlandığını söyleyen Nevşehir itfaiye müdürlüğünden sorumlu belediye başkan yardımcısı Atilla Seçen, “İtfaiye müdürlüğümüze hemen hemen her gün 15-20 dolayında asılsız ihbar geliyor. Bunların büyük bir bölümünün ise küçük yaştaki çocuklar tarafından yapıldığı gözleniyor. Asılsız ihbarların artması üzerine belediye itfaiye müdürlüğümüzdeki yetkili personelimiz öncelikle ihbarın doğru olup olmadığını teyit ettikten sonra mümkün olan en kısa sürede olay yerine intikal sağlanıyor. Belediye itfaiyesi olarak asılsız ihbarlardan tabi ki rahatsızız. Özellikle bu tür ihbarlarda bulunan çocuklarımızın ailelerinin daha duyarlı olmalarını ve çocuklarının bu tür asılsız ihbarlar da bulunmasına engel olmalarını bekliyoruz. Sonuçta bu tür asılsız ihbarlar hem itfaiyemizi boş yere meşgul ediyor, hem de Allah korusun can ve mal kaybına neden olabiliyor” dedi.