NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimlerde mevcut belediye başkanlarının büyük bir bölümü yeniden seçilebilmenin gayreti içerisinde olacak.



2 Belediyesi düşecek olan Acıgöl ilçesinde ise Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik ile Tatlarin Belediye Başkanı Hilmi Biltekin’in de yeni dönemde adaylıkları hemen hemen kesin gibi. Biltekin’in Anavatan Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin ardından bu kez Ak Parti saflarına katılabileceği ise konuşulmaya devam ediyor.

5 Belediyesi kapanacak olan Avanos ilçesinde ise Çalış Belediye Başkanı Alparslan Özer, Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay’ın da yeni dönemde belediye başkanlığına aday olmaları kesin gibi.

2 Belediyesinden biri olan Suvermez Belediyesini kaybedecek olan Derinkuyu ilçesinde, AK Parti Gurup toplantısında bizzat Başbakan Erdoğan tarafından rozeti takılarak AK Parti yuvasına yeniden dönüş yapan  Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’da kasabalı vatandaşların büyük sevgi saygı ve teveccühlerini kazanmış en rahat Belediye görünümünde.

İlçeye bağlı Abuşağı, Gümüşkent, Karacaşar, Tuzköy ve Ovaören belediyeleri kapatılacak olan Gülşehir’de, Kalecik, Karahasanlı, Karasenir ve Kanlıca belediyeleri kapatılacak olan Kozaklı ilçesinde ve yine Karaburna ve Kızılağıl belediyeleri kapatılacak olan Hacıbektaş ilçesinde ilçe merkezleri haricinde seçim heyecanı yaşanmayacak.

Öte yandan Mustafapaşa ve Başdere belediyeleri kapatılacak olan Ürgüp ilçesinde Ortahisar belediye başkanı Ali İhsan Özendi’ de diğer belediye başkanları gibi bir dönem daha başkanlık mazbatasını elinde tutabilmenin çabasını verecek.