Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde oy kullanacakları uyarı.
16 Nisan’da yapılacak referandum için seçmen listeleri askıya çıktı. Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, vatandaşları dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyardı.
YSK’nın anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da halkoyuna sunulmasına ilişkin hazırladığı seçim takvimine göre, seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Seçmen listelerinin 26 Şubat’a kadar askıda kalacağı belirtildi.
Altınışık, seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından vatandaşları uyarmak için yazı hazırladıklarını belirterek, "Çok kısa bir süre askıda kalacağı için herkesin biraz dikkat etmesi, askıya çıkan listeleri kontrol etmesi gerekiyor. 18 yaşını dolduran seçmenlerin kendilerini listede kontrol etmeleri çok önemli" açıklamasında bulundu.
Okumak için il değiştiren öğrencilerin adres beyanlarını bildirmesi gerektiğini kaydeden Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, yeni taşınanların, seçim döneminde il değiştirerek misafir gelenlerin dikkatli olması gerektiğini ve bu durumu bildirmesi gerektiğini söyledi.