Sedat Peker, yaptığı yazılı açıklamada ; "İsrail İle Yapılan Görüşmeler Konusunda Bazı Dostlarımızla Aynı Düşünmüyorum" dedi.

 Kıymetli Dostlarım,

Öncelikle kendi işlerimdeki yoğunluktan dolayı her gün düzenli olarak paylaşım yapamadığım için kusura bakmamanızı isterim. (Bazı arkadaşlarımız böyle yapacaktın bari bizi alıştırmasaydın diye notlar yollamışlar.). Bu arkadaşlarımıza yazılarıma değer verdikleri için tüm kalbimle teşekkür ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum.

Kıymetli Dostlarım,bazı anlar vardır ki fikirlerinizin hemen hemen her konuda aynı olduğunu zannettiğiniz dostlarınızla bile aynı yönde düşünmeyebiliyorsunuz. Zannederim ki israil ile sürdürülen görüşmeler konusu benim için bu yönde bir durumu ifade etmektedir.

israil ile yapılan görüşmelere, duruşuna değer verdiğim bazı dostlarım tarafından olumsuz tepkiler gösterilmiştir. Onların fikirlerine saygı duymakla beraber şunu söylemek isterim; Hata yapıyorlar, çünkü duygularını aklın ve gerçekliğin önüne taşıyorlar.

Kıymetli Dostlarım, lafı çok uzatmanın, döndürmenin bir alemi yok. On sene önce ki yazılarımda da söylediğim gibi maalesef Ortadoğu'da şii, SÜNNİ kargaşasına doğru koşar adım gitmekteyiz. rusya bence tarihteki en büyük hatasını yapmış, Ortadoğu'da varolmasını şii kartına bağlamıştır (iran farsilerinin tezgahına düşmüştür.).

pkk’nın silah bırakmaya hazırlandığı bir anda tamamen fikir değiştirerek savaş tantanası çalması ve bize saldırması da bu mezhep kışkırtıcılığından ayrı düşünülemeyecek bir durumdur. Kandil kadrosunda,yöneticilerin büyük ağırlığı pkk’nın içinde ki alevi kadrolara aittir. iranında bu kadrolar üzerinde ki etkisi bu işlerle ilgilenen herkesin malumudur.

Karşımızda rusya, iran, ırak ve suriye devletlerinin resmi yönetimleri,lübnan hizbullahı ve pkk bize karşı ölümcül bir birliktelik kurmuşken arkamızda israil gibi bir düşmanı açık bırakmamız bence asla doğru olmayacaktır.

Çok büyük bir DEVLETİZ ayrıcada çok YÜCE BİR MİLLETİZ, ancak şu dönemde doğru kararlar alamazsak çok büyük sıkıntılar yaşayacağımız gerçekliğiyle de maalesef ki yüz yüzeyiz. pkk’nın şuan israil'in etkisinden çıkıp iran, rusya, suriye, ırak yönetimlerinin etkisine girdiği açık olarak ortadadır.

Mavi marmara gemisinde ki ŞEHİTLERİMİZİN hepsi bizim için dünyanın en asil varlıklarıdır. Onlar bu ÜMMET'in geleceği için ŞEHİT oldular. (Gazze halkına uygulanan ambargonun kalkması için ŞEHİT oldular.).

Elimize israil’in isteği üzerine böyle bir anlaşma şansı doğmuşsa bence burada iyi düşünmeliyiz. Bizden özür dilediler. ŞEHİT ailelerine tazminat ödemeyi kabul ettiler. Gazze’ye uygulanan ambargoyu da TÜRKİYE üzerinden gidecek yardımlarla kaldırmayı kısmi olarak kabul ediyorlarsa bence devlet aklını ve ruhunu mutlaka kullanmalıyız.

israil bizim için en büyük düşmanlardan bir tanesidir ve bu hep böyle olacaktır. Ancak hem rusya'nın hem iran farsileri'nin kışkırttığı şii bloğunun, bize açıkça düşmanlık planladığı şu günlerde yapılacak en doğru şey onlarla müttefik olmasak bile hiç değilse ilerde yaşayacağımız karışıklıklarda bize düşmanlık yapmayacakları bir anlaşma imzalamaktır.

İçimizden bazıları yahudilere güvenilmez diyecektir. Onlara diyeceğim söz ise şu olacaktır;Menfaatlerimiz ve risklerimiz onlarla eşit yönde olduğu için bize karşı bir hile yapmayacaklardır. Eğer yaparlarsa ise Beni Kurayza kalesinde yaşayan yahudilerin,Hendek savaşı öncesinde MEKKELİ müşriklerle anlaşmayacağız diyerek PEYGAMBER EFENDİMİZ’e(S.A.V.) söz verip sözlerinden dönen atalarının yaşadıklarının aynısını hem VALLAHİ hem BİLLAHİ yaşayacaklardır (Sözlerinden dönen kaledeki yahudilerin tamamı ölüme mahkum edilmişlerdi.)

Bizler halkız, duygusal düşünüp devletin aldığı kararlara belki duygusal tepkiler verebiliriz. Ancak devlet farklı bir şeydir, onun binlerce senede oluşturduğu bir ruhu vardır. Devletin ruhunun aldığı karar bazılarımıza hoş gelmese bile mutlaka uygulanmalıdır. Şunu unutmamalıyız; aklının ve inancının rehberliğinde karar veremeyenler, tarihin sahnesinde maalesef ki yaprak gibi savrulur giderler.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER