Diyarbakır´ın Sur ilçesinde, polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan polis memuru Furkan Demir,doğum yeri olan Nevşehir’de binlerce hemşehrisinin katıldığı törenile  ebediyete uğurlandı.

Hainlerin  bombalı saldırısında ağır yaralı olarak kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde  şehadet mertebesine ulaşan 23 yaşındaki polis memuru Furkan Demir’in naaşı, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından uçakla önce Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi. Burada şehit erin cenazesi,  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaettin Cavlak, mülki ve askeri erkan, şehit erin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Şehit Polis Memuru Furhan Demir’in naaşı, Güzelyurt Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Daha sonra şehit polis memuru Furkan Demir’in cenazesi,cenaze namazının kılınacağı Kurşunlu Camiine getirildi.

Şehit Polis memuru 23 yaşındaki Furkan Demir için daha sonra Kurşunlu Camiinde, Cuma Namazını müteakip cenaze namazı kılındı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaettin Cavlak, şehit polis memurunun ailesi, yakınları,ve binlerce Nevşehirli katıldı.

Şehidimizi Yüreğimize Gömdük

Şehit Polis memuru Furkan Demir, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının kılınmasının ardından vatandaşların omuzlarında, getirilen tekbir ve Salavat-ı Şerif’ler arasında cenaze aracına konuldu. Şehit Polis memuru Furkan Demir daha sonra Kaldırım Mezarlığında toprağa verildi.

Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat döküm alanında 16 Ocak´ta çevre güvenliğini sağlayan çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında Sadi Tanoğlu Köyü Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye, PKK´lı teröristlerce önceden tuzaklanan patlayıcı infilak ettirilmişti. Saldırıda 4 polis memuru şehit olmuş, 2 polis yaralanmıştı. Yaralı polislerden Demir (23), dün tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde şehit olmuştu.