Bor İlçesinde Hükümet meydanı arkasındaki sokaklarda ve ilçenin bazı yerlerinde ayrı ayrı 6 işyeri tahrip edildi. Camları kırılan işyerlerinin sahipleri tepkili.
Haber; Selim GÖKEL

Olay nasıl oldu?

Edinilen bilgi ve iddialara göre; Dün gece  12;00 sıralarında iki işyerinin camlarının kırıldığı ihbarı üzerine Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri iki kişiyi yakalayarak Polis Merkezine götürdü. Sorgularının ardından nöbetçi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gece 02;00 sıralarında Polis Merkezinden serbest bırakılan şüpheli iki şahıs emniyetten çıktıktan sonra, yol üzerindeki 6 ayrı işyerinin camlarını tekmeleyerek kırdı. Şelale parktaki şehir mobilyalarına da zarar veren kimliği belirsiz şahısların uyuşturucu kullanmış veya alkollü olduğu iddia edildi.

“NİĞDE’DE KONSER VAR, BOR’DA EŞKİYALIK VAR”

Sabah geldiklerinde işyerlerinin camlarının kırık olduğunu fark eden mağdur esnaflar emniyete şikayetçi oldu. Olay yeri inceleme ekibi zarar gören işyerlerinde incelemelerde bulundu. Buna benzer olayların Bor ilçesinde  çok yaşandığını iddia eden esnaflar Borhaber.net’e yaptıkları açıklama da; Sabah işyerimizi açmaya geldiğimizde şok olduk, tüm cam çerçeve indirilmiş. Şehir eşkıyalığı, şehir terörü Bor’da başladı. Savcı serbest bırakırsa ne olacak, karakoldan çıkıyor dükkanları tarayarak gidiyor. Hastane, okullara 15 kadar işyerine zarar vermişler. Burada esrar satılıyor, kadın satılıyor, baliciler, tinerciler her bir şey burada var. Akşamları Bor’da gezilmiyor, ailenle çıkıp gezilmiyor. Dün gece Niğde’de konser vardı, Bor’da da  terör var, eşkıyalık var kimse dur demiyor.”dediler.

Olay ile ilgili soruşturma açıldı. 

Kaynak: Bor Haber