Şehir ve Üniversite ( Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Sınavı)

Nevşehir Üniversitesi Kurulduğu tarihten itibaren değişimin başlangıcını milad sayarsak bugün gelinen noktada ne denli sonuçlar alındığını görmemek imkansız hale gelir.

Görmek dedikte nerden baktığınız önemli bireysel bakarsanız doyumsuz varlık haline getirilen ve getirilmeye çalışılan insanoğlu bireyselliğin kurbanı olmaya devam etmektedir. Oysaki biz toplumsal yaşayan varlıklar olarak ortaya koyamadığımız vizyon ve stratejiyi ortaya koymaya çalışanlarla çatışmaya devam ediyoruz hemde insana yakışmayan uslüp ve tarzda hani biz alemlerin en şerefli varlığı idik.

Üniversite dünden bugüne ortaya koyduğu vizyon ve stratejiye sahip çıkıyor, ya buna katkı yapılacak ya da gölge edilmeyecek, o zaman Nevşehirli ve Nevşehir şehir kültürü ve kimliği oluşturabiliriz.

Nevşehir Üniversitesi ailesine yeni üyeler katılmaya devam etmektedir. Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü bu yıl ilk defa özel yetenek sınavı ile öğrenci aldı.

Yılların Üniversiteleri kontenjanlarının 2 veya 3 katı kayıt alırken Nevşehir Üniversitesi kontenjanının 8 katı müracaat almıştır.

Öyle bir kayıt ki;

Daha kayıt esnasında başlayan nezaket ve zerafeti, hızı ve kolaylaştırma çabaları takdire layık,

Ya imtihan şeklinin takdiri kazanan ve kaybedenler tarafından, o anlatılmaz gelip görenlere sormak lazım,

Bunların tamamı ortaya konulan vizyon ve stratejinin yaşarak, sindirilerek tatbik edilmesi ile gerçekleşebilirdi o da inanmakla olur.

422 müracaat; bunların 108 bayan geri kalanı erkek aday, bayanların 83’ü erkeklerin ise 211’ i sporcu özgeçmişleri olan adaylar ne demek bu şu 300’e yakın sporcu (Milli ve Milli olamayan ama Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde spor yapanlar) ne oldu

Nemi oldu; Şehrimiz 50 bayan ve erkek üst düzey spor yapan öğrenci kazandı hem de nasıl bakın bayanlarda 247 YGS erkeklerde ise 270 YGS ortalama ile Futbolcu, Hentbolcu, Voleybolcu, Atlet, Güreşçi, Çim Hokeyci, Teakwondocu, Boksör, Karateci, Basketbolcu, Masa Tenisçi, Kick Bokscu, Softbolcu…

Kim kazandı tabiî ki NEVŞEHİR nasıl; işte birilerinin düşünemediği hatta hayal edemediği vizyon ve strateji ile, oturarak ve dedikodu ederek değil, bu şehre değer katmaya çalışanlarla oldu,

Nevşehir’imize hayırlı olsun Stratejinin ve Vizyonun oluşturulmasında emeğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve çalışma arkadaşlarına Mikro anlamda NEVŞEHİRİMİZİN ve Makro anlamda TÜRK sporunun kalkınmasında vermiş oldukları destek ve çabaya sonsuz teşekkür ederim.