Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Yasin Tekin’in naaşı görev yaptığı Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından, askeri uçakla Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'na getirildi.

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omuzlarında aprona taşınan şehit için havalimanında tören düzenlendi.

Törene, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Metin ALKAYA, Niğde Garnizon ve İl Jandarma Komutanı , Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla SEÇEN, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Gülşehir ilçe Kaymakamı Murat ERTEKİN ile birlikte askeri ve sivil erkan katıldı. 

Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından şehit Astsubay Yasin Tekin’in naaşı, cenaze aracına konarak karayoluyla Nevşehir'den memleketi Niğde'ye uğurlandı.

2 AY SONRA BABA OLACAKTI

Mardin’e 1 ay önce giden şehit Yasin Tekin’in ailenin 3 çocuğundan biri olduğu, eşi Ülkiye Tekin’in ise 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

''ŞEHİTLİKLE ÖDÜLLENDİRİLDİ''

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Üzeyir Tekin, "Gidip de geri gelen var mı oradan. Belki öbür tarafta bizi bekleyecek. Benim oğlum öldü, ama güzel bir mertebe olan şehitlikle ödüllendirildi. Vatan sağolsun ağlamayacağım, böyle makam kime nasip olur. Ayrıca şehit törenine çelenk gönderecekler bir hayır kurumuna veya bir şehit ailesine yardım etsinler" dedi.