Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği olarak Alacaşar köyündeki şehit mezarlarını ziyaret ettik.

 

            Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, şehit mezarlarındaki Türk Bayraklarını değiştirdi, mezarlara çiçek bıraktı. Çetin yapmış olduğu açıklamada; “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı'nı zaferle taçlandıran günü ve şehitlerimizin aziz hatıralarını hürmetle hatırlarını yaad ediyoruz.

            100. seneyi devriyesinde, Çanakkale destanını ve muhterem şehitleri dualarla ve hayranlıkla bir kez daha idrak ederek, Çanakkale'nin Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişi olduğunu ifade ediyoruz.

Hepsinden de önemlisi, imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşudur.  Sömürgeci heveslerin, zulüm ve eziyeti rehber edinen yedi düvelin kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar, Türk milletinin fedakârlık ve cesaretle inşa ettiği tabya ve siperlere çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır.” dedi.