Tuzla’ya bağlı Aydınlı Köyü’nde anneannesi Etime Hanım’a ait Osmanlı tapulu 750 dönüm arazisi olan ve yeni tapu çıkarmak için yol arayan Cem Başoğlu, bir arkadaşı vesilesiyle Serhat Dikmen isimli Şanlıurfalı bir iş adamıyla tanıştı. Başoğlu’nun iddialarına göre; Serhat Dikmen, Ankara’da bağlantıları olduğunu ve yaptığı araştırma sonucunda; Cem Başoğlu’nun soyunun Osmanlı döneminde yaşayan İbrahim Paşa adlı zata dayandığı, Aydınlı, Çengelköy, Ortaköy, Şişli, kapalı çarşı, Kadıköy, Tokat, Nevşehir ve Eskihisar’da yerlerinin olduğunu söyledi. 
MALLARINI MÜLKLERİNİ SATTILAR
Daha sonra bu tapuları çıkarabilmek için para gerektiğini söyleyen Serhat Dikmen, sürekli Cem Başoğlu’ndan para istemeye başladı. Hissedar olan teyzesi ve çok sayıda akrabasının mallarını mülklerini satarak Serhat Dikmen’e verdiğini iddia eden Başoğlu, yaklaşık 2 milyon TL civarında para verdiğini ancak bunun karşılığında tapu alamadığını dile getirdi. 
TAZMİNATINI BİLE KAPTIRDI
Daha önce bir fabrikada beyaz yakalı olarak çalışan Cem Başoğlu, Serhat Dikmen’in verdiği vaatler yüzünden işinden de oldu. Dikmen’in, “Çok yakında zengin olacaksın. İş yerinden ayrıl artık” şeklindeki sözlerine kandığını ve iş yerinden ayrıldığını belirten Başoğlu, iş yerinden ayrılırken aldığı tazminatını da Serhat Dikmen’e kaptırdı. 

KİM BU BAŞKAN?
Ayrıca, bu süreçte Serhat Dikmen’in yanında “Başkan” lakaplı biriyle tanıştığını söyleyen Başoğlu, “Beni başkan diye birisiyle tanıştırdı. Başkan dediği kişinin ismini bana hiç söylemediler. Anlattıklarına göre Başkan Ankara’da çok büyük bağlantıları olan Başbakan’ı da yakinen tanıyan birisiymiş. Bizden aldıkları paraları başkanla birlikte paylaştıklarını çok iyi biliyorum” dedi. Konuyla alakalı Başbakan’a mektup yazdığını ve Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli şikayetlerde bulunduğunu söyleyen Başoğlu, hakkını yasal yollardan arayacak. 
 

Haber:Gebze Yenigün Haber