Nevşehir'in Gülşehir ilçesi, Karacaşar beldesindeki Sevim Erdoğan Öz İlkokulu öğretmenlerinin içinde bulunduğu minibüsün Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kaza yapması ve sekiz kişinin hayatını kaybetmesi sonucu ölüm sessizliğine büründü. Gülşehir ve Karacaşar'da hayatı durduran kazanın haberiyle sarsılan öğretmen ve öğrencilerin büyük çoğunluğu bugün okullarına gitmedi. Gelen az sayıdaki öğrenci de sınıflarda, vefat eden öğretmenlerinin ardından gözyaşı döktü. Kazada hayatını kaybedenlerden Okul Müdürü Vedat Ali Gür'ün makam odasının kapısına Türk bayrağı ve öğrencileriyle birlikte çekildiği fotoğraf asılırken özel eğitim öğretmeni Sümeyra Bozkurt'un sınıfında da hüzün hakimdi. Bozkurt'un 30 Nisan 2013 günü girdiği son derste tahtaya yazdığı, "Yorgan gidince, 'Yorgan gitti, kavga bitti.' demiş. Gürültü sesinden uyanmış. Gürültünün nedenini merak etmiş. 'Yat uyu, dışarıdaki seslerden sana ne.' demiş. Yorgan alarak dışarıya çıkmış. İki kişi kavga ediyormuş. Yorganını alıp kaçmışlar." yazısını okuyan öğrencilerin gözyaşları sel oldu.
Okulun sınıf öğretmenlerinden Hüseyin Erdoğan, Müdür Gür'ün çok çalışkan, sevilen ve başarılı bir idareci olduğunu söyledi. Avrupa Birliği projelerine önem verdiğini ve çok sayıda projeyi onaylatmayı başardığını kaydeden Erdoğan, "Bu kapsamda öğrencilerle birlikte Avrupa ülkelerine gitti. Sürekli proje üreten bir arkadaşımızdı. Ne yazık ki kaybettik. Üzgünüz." dedi.

Kayseri'de dün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, Handan Aydın Gülşehir'e bağlı Abuşağı beldesinde, Sedat Selvi Gülşehir'e bağlı Karacaşar beldesinde, ana oğul olan Münife Koçak ve Selim Koçak Ankara Kızılcahamam'da, Sümeyra Bozkurt, oğlu Eren Boskurt ve annesi Serpil Yücetürk Gülşehir'de toprağa verilecek. Cenazeler, Gülşehir Belediyesi Taziyeevi'nde saat 12.00'de yapılacak törenin ardından memleketlerine gönderilecek.