Son bir hafta içerisinde Nevşehir genelinde  yağan aşırı yağmur ve dolu sele dönüşerek hasara yol açtı.
Kuralıklık tehdidi altında olan Türkiye son günlerde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketiyle karşı karşıya. Dolu ve yağmurdan Nevşehir de nasibini aldı. Yağış özellikle Gülşehir, Acıgöl, Derinkuyu, Kozaklı, Ürgüp ve Gülşehir ilçelerinde etkili oldu. Bu ilçelerde bulunan ekili alanlar su altında kaldı.
İlimiz Nevşehir son bir hafta içerisinde etkisi altına aldığı dolu ve yağmur sebebiyle ilk olarak Kapadokya Havalimanında hasar meydana geldi.Şiddetli yağış sebebiyle İstanbul-Nevşehir THY uçuşu piste inemeyerek Ankara Esenboğa ya yönlendirildi.

Ardından Acıgöl OSB de yine şiddetli dolu ve yağmur sebebiyle bir çok firmaları sel bastı maddi hasar meydana geldi.
Yine Yazıhüyük kasabasında da ekili patates tarlaları ve bahçeler büyük zarar gördü. Sel dolayısıyla Yazıhüyük'te Okullar 1 gün tatil edildi. 

 Bu bir doğal affettir Biran önce Zarar tespiti yapılmalı.

Dolu Ürgüp, Kozaklı ve özellikle Gülşehir ilçesinde de bir çok ev, işyerleri ve ekili anlanlara zarar verdi.

Dolu ve yağmurun getirdiği sel Sulusaray ve Nar kasabasınıda vurdu.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar Kasabasi combuz mevkiinde bulunan bahçelerde büyük hasar meydana geldi.

Nevşehir Nar Kasabası Combuz mevkii, devlet hastanesi altında olan yerde yağmur nedeniyle büyük hasar meydana geldi.
Yağış sebebiyle Kocacayda biriken yağmur suları şiddetli şekilde combuz mevkisine gelerek, vatandaşların ekili alanlarına, duvarlarına, kullandıkları yollara zarar verdi..
 
Bahçe sahipleri seslerini duyuramamaktan ve yetkililerin bu ise bir çözüm yolu bulamamalarından dolayı FİB Haber`den sitemlerini dile getirdiler.

Her sel geldiğinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar Nar belediyesinin kısıtlı imkanlarından dolayı yetersiz kaldığını sadece Nar Belediyesiyle bu işin üstesinden gelinemeyeceğini belirterek buna bir çözüm bulunmasını istediler.

Şimdi Selden zarar gören bahçe sahipleri zararın tespitini  ve çözüm yolunun bulunmasını bekliyor.

Şiddetli yağışlarla birlikte meydana gelen sel nedeniyle Nevşehir genelinde bir çok köy belde ve ilçelerde ekili alanlar  su ve çamur altında kaldı.
         
Şiddetli yağışla birlikte meydana gelen sel nedeniyle sular altında kalan Nevşehir'in bir bir çok bölgesinde istinat duvarları tel örgüleri yıkıldı bazı elektrik tesisatları zarar gördü.