Konya’nın merkez Selçuklu Belediyesi, bazı yerel gazete ve internet sitelerinde yer alan ‘7 aydır açılamayan 6 spor salonu’ hakkındaki haberler üzerine MeramElektrik Dağıtım AŞ. (MEDAŞ)’yi suçlayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, 7 ay önce söz konusu spor salonları için MEDAŞ’a elektrik enerjisi için başvuru yapıldığını, ancak MEDAŞ’ın bu talebe hala cevap vermediği belirtildi. Konu hakkında Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK)’nun da ayrıca bilgilendirildiği vurgulandı. MEDAŞ, KonyaNevşehirKırşehirNiğdeAksaray ve Karaman illerinin elektrik dağıtım hizmetlerini yürütüyor. Konya’da vatandaşlarca en çok şikayet edilen kurumlardan olduğu belirtilen MEDAŞ hakkında bir şikayet de Selçuklu Belediyesi’nden geldi. 

Konya’da yerel basında yer alan ‘7 aydır açılamayan spor salonları’ hakkındakihaber üzerine Selçuklu Belediyesi, sorumluluğun MEDAŞ’a ait olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Belediye olarak ilçede yapılan 11 spor salonunun 6’sının okulların bahçelerine yapıldığı vurgulanan açıklamada, “09.04.2012 tarihinde ihale edilen salonlar 10.02.2014 tarihinde tamamlanmıştır. Hukuki mevzuata uygun olarak 03.10.2013 tarihinde Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)’a elektrik enerjisi için başvuru yapılmıştır. Aradan geçen 7 aylık dönemde MEDAŞ tarafından elektrik enerjisi verilmediğinden spor salonlarımız hizmete açılamamıştır. Konu ile ilgili olarak 21.02.2014 tarihinde EPDK ayrıca bilgilendirilmiştir.” denildi. 

Belediyenin yaptırdığı spor salonlarının 7 aydır açılamamasının sorumluluğunun MEDAŞ’a ait olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Selçuklu Belediyemiz tarafından öğrenciler ve mahalle halkının faydalanması amacıyla yapılan spor salonlarının halen hizmete açılamamasındaki sorumluluk MEDAŞ’a aittir. Belediyemizin yatırım ve hizmet hızına MEDAŞ’ın ayak uyduramadığını üzülerek görmekteyiz. Kaldı ki, resmi bir kurum olan Selçuklu Belediyemizin elektrik enerjisi isteğini 7 ay çözemeyen MEDAŞ’ın bireysel başvuru ve özel sektör başvurularında hemşehrilerimize karşı nasıl bir yol izlediğini de ayrıca merak etmekteyiz. Yapımı tamamlanan ve 7 aydır hizmete açılamayan spor salonlarımız elektrik enerjisi verildiği andan itibaren sporcularımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin ve mahalle sakinlerimizin hizmetine açılacaktır. Gelişen, yeni Türkiye’ye ayak uyduran şehrimizin bu konuları aşması gerektiğini düşünüyoruz.”