NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların sosyal-kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak  için Nevşehir Kervansaray Sema Grubu tarafından sema gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından semazenlere cezaevinde mahkumlar tarafından hediyeler takdim edildi.

İlahilerin söylendiği ve tasavvuf müziğinden birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gösteride dualar edildi.

Gösteri sonunda semazen Abdurrahman Abukan seyircilere Mevlevilik ve Sema hakkında bilgi verdi. Programa Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri  Güler, Cezaevi Savcısı İbrahim Köstekçi, Nevşehir Adliyesinde görevli Hakim ve Savcılar, İzleme kurulu başkanı Vecdi Dörtkol, Kurum Müdürleri, Kurum Personeli ve hükümlü-tutuklular katıldı.

Program bitiminde hükümlü-tutuklular yapılan etkinliğin Muharrem Ayı olması nedeniyle ayrı bir öneminin olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiklerini ifade ettiler.

Program sonunda Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından cezaevine gelen Semazenlere ceza infaz kurumunda üretilen çiniler hediye edildi. Semazenler verilen hediyelerin  mahkumlar tarafından yapıldığı için ayrı bir değerinin olduğunu belirtti.